USA/T-bond: Små bevægelser og lille rentefald trods jobrapport med schwung

Udgivet den 11-03-2024  |  kl. 06:32  |  

Med absolut marginale udsving i løbet af dagen endte de lange amerikanske statsrenter fredag uhyre tæt på, hvor de startede.

Der var ellers kortvarigt stor aktivitet lige omkring tidspunktet for offentliggørelsen af den officielle arbejdsmarkedsrapport for februar, der indeholdt et par overraskelser, men i det store billede gjorde handlerne ikke meget væsen af sig set over hele dagen.

Renten på den toneangivende tiårige T-bond endte i 4,07 pct. - et enkelt basispoint lavere end torsdag. Mandag morgen forrentes den i samme niveau. Det er 1 basispoint mindre end ved dansk lukketid fredag.

For den toneangivende toårige T-bond-rente var der ikke tale om meget større udsving. Her blev facit et fald på 3 basispoint til 4,47 pct. over dagen.

Mandag forrentes den toårige T-bond med 4,48 pct.

Arbejdsmarkedsrapporten i sig selv var der ellers noget mere udsving i.

Umiddelbart var den nemlig noget stærkere end ventet med en jobskabelse uden for landbruget på 275.000 - et godt stykke over konsensus blandt økonomerne på 200.000 ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

For januar blev tallet dog samtidig nedrevideret til 229.000 fra tidligere opgjort 353.000, og også decembertallet blev reduceret en spids, så den samlede revidering over to måneder nåede op på 167.000 arbejdspladser.

Samtidig aftog løftet i de gennemsnitlige timelønninger på årsbasis til 4,3 pct. - og for januar blev udviklingen ændret til et løft på 4,4 pct. fra tidligere rapporteret 4,5 pct.

Endelig var arbejdsløsheden højere end ventet, da den ramte 3,9 pct. mod 3,7 pct. i januar.

Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet en uændret arbejdsløshed.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯