USA/T-bond: Tunge rentefald efter ny coronafrygt - NY

Udgivet den 29-11-2021  |  kl. 06:32  |  

Tiltagende coronasmitte især i Europa og fremkomsten af en ny og muligvis mere smitsom virusvariant fra Sydafrika, der nu har spredt sig til både Asien og Europa, sendte atter engang frygt for nye hårde restriktioner og mulige nedlukninger ind i finansmarkederne, og investorerne reagerede ved straks at hælde risikoaktiver ud af porteføljen og i stedet søge sikker havn i rentepapirerne.

Derfor sprang obligationskurserne op i USA fredag, mens de effektive renter omvendt dykkede kraftigt.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt derfor tungt med 16 basispoint til 1,48 pct., hvilket var 2 point under renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. I løbet af fredagen svingede den tiårige rente mellem 1,47 og 1,60 pct. Trods det store dyk fredag endte den samlede ugeudvikling dog blot med et minus på 7 point.

Mandag morgen ligger den amerikanske t-bond i 1,53 pct., efter at have kravlet 5 basispoint op henover weekenden.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente bakke med 14 basispunkter til 0,50 pct. Den lå sidste fredag i 0,51 pct.

- Den økonomiske genrejsning har været ganske imponerende, og den ene ting, der kunne slå den helt ud af kurs, ville være en mere farlig variant. Tiden vil vise, hvor bekymrede vi skal være, men investorerne sælger ud på forkanten af dårlige nyheder, siger Ryan Detrick, chefstrateg hos LPL Financial, til Reuters.

De amerikanske aktier blev på den baggrund også sendt ned med mere end 2 pct. fredag.

Renterne var ellers steget kraftigt gennem ugen, efter at præsident Joe Biden har nomineret Jerome Powell til en ny embedsperiode som formand for den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed. Markedet spekulerede nemlig på den baggrund, at Fed hurtigere og mere aggressivt ville bekæmpe inflationen.

Fredag skruede investorerne dog ned for væddemålene på renteløft i 2022, hvilket faldet i den korte rente også vidnede om. Handelen med rentefutures indikerede således en sandsynlighed på omkring 32 pct. for en renteforhøjelse til juni, mens indikationen tirsdag var en sandsynlighed på 42 pct.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯