USA/tendens: Amazon og Intel bringer optimisme tilbage og giver udsigt til lille comeback

Udgivet den 27-10-2023  |  kl. 13:59  |  

Der er udsigt til et lille comeback for det hårdt prøvede Nasdaq-indeks, der med sine rentefølsomme teknologi-aktier har været sendt ned af de høje renter.

Det er gode regnskaber fra både Amazon og Intel, der er med til at bringe optimismen tilbage, da de blev offentliggjort efter lukningen af de amerikanske børser torsdag aften.

Også S&P 500-indekset har udsigt til at stige, efter at indekset ellers var i korrektionsterritorie i løbet af torsdagen.

Fredag stiger Nasdaq-futuren 0,7 pct., mens S&P 500-futuren ligger 0,3 pct. højere. Dow Jones-futuren er fortsat under pres med et minus på 0,2 pct.

Torsdag faldt Nasdaq-indekset ellers mest med 1,8 pct., hvor S&P 500-indekset sluttede 1,2 pct. lavere i 4137,21. Det er dermed 9,8 pct. lavere end den seneste top på 4588,96, der blev nået den 31. juli, og samtidig meget tæt på en korrektion, der er karakteriseret ved et fald på 10 pct. fra seneste top.

Det var presset ned af blandt andet en skuffende prognose fra Meta Platforms.

- De bedre end ventede resultater fra Amazon torsdag aften har løftet humøret, siger Sophie Lund-Yates, der er aktieanalytiker hos Hargreaves Lansdown, ifølge Bloomberg.

Hun hæfter sig dog ved, at den overordnede bekymring for markedet stadig hviler på den økonomiske situation, og hvilken rentebeslutning centralbanken Federal Reserve når frem til i næste uge.

Fredag eftermiddag offentliggøres PCE-kerneprisdeflatoren, der er blandt den amerikanske centralbanks vigtigste inflations-indikatorer. Der er ventet 3,7 pct., som er et fald fra 3,9 pct. i sidste måned, viser tal fra Bloomberg.

AMAZON MED STÆRKT SALG

E-handelskæmpen Amazon solgte mere end ventet i tredje kvartal, hvor også indtjeningen viste sig stærkere end ventet i markedet. Det blev omsat til en indtjening per aktie på 0,94 dollar, hvor analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 0,58 dollar.

Omvendt kan salgsprognosen for fjerde kvartal ikke helt følge med konsensus i markedet, og det holdt begejstringen nede i torsdagens eftermarked.

I formarkedet er den skepsis dog rystet af, og aktien stiger 6,4 pct. forud for åbning.

INTEL MED LYSE UDSIGTER

Chipkæmpen Intel leverede klart bedre end ventet i tredje kvartal, og også for fjerde kvartal er udsigterne lyse, hvis man skal tro selskabets prognose, som også løber pænt fra konsensus blandt analytikerne.

Det bliver taget god imod i formarkedet, hvor aktien stiger 7,5 pct.

Intel leverede i tredje kvartal en justeret indtjening per aktie på 0,41 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde regnet med bare 0,21 dollar.

Resultatet kom i land på baggrund af en omsætning på 14,2 mia. dollar mod konsensus om 13,5 mia. dollar.

For fjerde kvartal spiller Intel ud med en prognose om et salg på 14,6-15,6 mia. dollar, og her er selv bunden over konsensusbuddet fra analytikerne på 14,4 mia. dollar.

EXXON MED HALVERET INDTJENING

ExxonMobils indtjening blev mere end halveret i tredje kvartal og lever heller ikke helt op til forventningerne blandt analytikere. Olieselskabets aktie falder 0,3 pct. i det amerikanske formarked.

Målt på per aktie kom Exxon ud af tredje kvartal med et overskud på 2,27 dollar mod ventet 2,36 dollar ifølge Bloomberg News.

Fokus er nu på gennemførelsen af Exxons største opkøb i en generation, Pioneer Natural Resources for 64 mia. dollar, skriver Wall Street Journal.

FORD MED SKUFFELSE

Bilproducenten Ford skuffede klart med sine resultater for tredje kvartal, og samtidig trækker selskabet sin prognose for hele året, mens en godkendelse af en ny overenskomst afventes.

I tredje kvartal hentede Ford en justeret indtjening per aktie på 0,39 dollar, mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet 0,47 dollar.

For hele året trækkes forventningerne, der tidligere lød på et justeret driftsresultat (EBIT) på 11-12 mia. dollar, selv om selskabet mener at være godt på vej til at indfri det.

Aktien falder 3,6 pct. i formarkedet.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:53 Ringkjøbing Landbobank får flere påbud efter tilsynsbesøg
17:49 Europa/aktier: Stigninger på britisk valgdag, men mest til tyske Continental
17:31 Fransk højreparti er langt fra flertal i meningsmålinger
17:15 Nvidia ses sælge for gigantisk milliardbeløb i Kina i år trods amerikanske restriktioner
17:05 Torsdagens aktier: Zealand igen i rekord i plusmarked med usikkerhed under overfladen
17:01 Torsdagens obligationer: Renten stod tæt på stille på fridag i USA og før jobrapport
16:32 Erhvervsorganisation frygter fiasko i historisk udbud for havvindmøller
16:02 Mærsk kan atter se fragtraterne stige: Vigtigt rateindeks er næsten firedoblet på et år
16:01 Noble/Sadif Investment: Hæver til "stærkt køb" fra "hold"
15:24 Norwegians børsværdi skrumper mere end 1,3 mia. kr. efter nedjustering
15:08 ECB's cheføkonom lufter bekymringer over høj inflation skabt inden for EU
14:59 Power tjener millioner igen - men omsætningen er faldet
14:22 USA/tendens: Lukket på grund af uafhængighedsdag - futures i overvejende plus
14:08 EU går videre med midlertidig told på kinesiske elbiler
14:07 Tørlastindeks falder for anden dag i træk
13:59 Frankrig indsætter 30.000 betjente i forbindelse med parlamentsvalg
13:54 Valuta: Mindre styrkelse af pund på valgdagen mens dollar svækkes
13:54 Dansk Vestas- og Siemens Gamesa-kunde afviser ikke køb af kinesiske vindmøller
13:31 Novo ser flere begrænsninger i studie der kæder supersællerter sammen med sjælden øjenlidelse
13:12 Europa/aktier: Fremgang på britisk valgdag - især til tyske Continental