USA/tendens: Nordkorea-frygt glider i baggrunden og sender aktier frem

Udgivet den 14-08-2017  |  kl. 14:26  |  

Der er udsigt til en positiv start på det amerikanske aktiemarked mandag, da investorerne synes at have skubbet frygten for en militær konflikt mellem USA og Nordkorea til side for en stund.

I weekenden har blandt andre CIA-direktør Mike Pompeo sagt, at der trods den seneste uges markante retorik mellem statslederne for de to lande, Donald Trump og Kim Jong-un, ikke er nogen indikationer for, at en krig er nært forestående.

Ifølge handlen med futures er der lagt op til stigninger i niveauet 0,4-0,5 pct. for de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones.

- Markederne (i Europa, red.) er åbnet med en sælsom ro i denne uge. Spændingerne omkring USA og Nordkorea ser ud til at have stået stille i weekenden, hvor Trump havde fokus på emner som terrorisme i USA, skriver analytiker Kathleen Brooks fra børsmæglerselskabet City Index ifølge Marketwatch.

Hun henviser til weekendens uroligheder i Charlottesville i USA, hvor en bil påkørte en gruppe demonstranter med et dødsfald og 19 sårede som konsekvens.

Med futures i grønt er der udsigt til en fortsættelse af udviklingen fredag, hvor investorerne vendte rundt sidst på handelsdagen og sendte aktierne frem.

Blandt selskaberne er der fokus på Netflix forud for åbningen. Finansmagasinet Barron's skriver i sin ugentlige publikation, at aktien i streamingtjenesten kan falde op mod 50 pct.

Spådommen skyldes blandt andet meldingen fra Disney, der i sidste uge valgte at droppe samarbejdet med Netflix og fremover vil streame sit eget indhold direkte til forbrugerne. Netflix-aktien falder 0,8 pct. i formarkedet.

Tesla har omvendt udsigt til en god start på ugen, efter at finanshuset Baird har hævet kursmålet for aktien til 411 dollar fra 368 dollar. Aktien stiger 1,8 pct. i formarkedet til 364 dollar.

Regnskabssæsonen er ved at været et overstået kapitel, men der tikker fortsat enkelte talsamlinger ind på investorernes skærme.

Forud for åbningen har Sysco, som distribuerer fødevarer, offentliggjort et regnskab for fjerde kvartal, der var nogenlunde som ventet, da indtjeningen per aktie lød på 0,72 dollar mod en forventning om et plus på 0,71 dollar.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
7,58%
 
10:54:01

 
5,44%
 
10:54:01

 
3,14%
 
10:54:01

 
2,98%
 
10:54:01

 
2,34%
 
10:54:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder