USA/tendens: Udsigt til brud på seks ugers fremgang

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 14:07  |  

Der er ikke meget at råbe hurra for i udsigterne for åbningen af den amerikanske aktiehandel mandag eftermiddag.

Futures for de tre toneangivende aktieindeks handles frem mod åbningen med fald på 0,3 pct. for det brede S&P 500-indeks, på 0,6 pct. det teknologidominerede Nasdaq-indeks og på 0,2 pct. for de tunge aktiers Dow Jones Indeks.

Dermed er der udsigt til et brud på den stime af plusser, som det samlede marked har præsteret over de seneste seks uger, og som har bragt såvel S&P 500-indekset og Dow Jones i rekord og S&P 500 tæt på 6000-linjen for første gang.

RISICI OG USIKKERHED OM VALG

Det brede indeks er ifølge nyhedsbureauet Reuters løftet af en solid start på regnskabssæsonen, positive økonomiske data og fortsat optimisme i forhold til rentenedsættelser fra Federal Reserve.

Men risici i form af stigende geopolitiske spændinger i Mellemøsten, stigende rente på statsobligationer og en vis volatilitet forud for det kommende amerikanske præsidentvalg presser omvendt aktierne baglæns.

Skulle Republikanernes kandidat, Donald Trump, vinde den amerikanske præsidentvalg den 5. november vil det sandsynligvis gavne aktierne, men frem til valgdatoen vil usikkerheden bestå, vurderer nyhedsbureauet Reuters.

STIME AF REGNSKABER I VENTE SENERE PÅ UGEN

Mandag er ganske stilfærdig med hensyn til regnskab fre de amerikanske selskaber. Men senere på ugen går det løs med finansielle resultater fra 114 af selskaberne i S&P 500-indekset herunder IBM, Tesla og Coca-Cola og Texas Instruments.

Blandt selskaber i spotlyset ses mandag flyproducenten Boeing, som stiger 3,0 pct. i formarkedet, efter at fagforeningerne er kommet frem til en foreløbig aftale med selskabet, der kan gøre en ende på den strejke, som længe har presset Boeing.

Ifølge Bloomberg News vil den foreløbige aftale, som medarbejderne officielt skal stemme om på onsdag - hvor Boeing i øvrigt også afleverer regnskab for tredje kvartal - løfte lønnen med 35 pct. over fire år.

Aktien i flyselskaber Spirit Airlines stiger hele 41,5 pct. efter at selskabet har opnået en forlænget frist for refinansiering af gæld med to måneder.

Humana stiger 4,1 pct efter oplysning om, at Cigna har genoptaget fusionsforhandlinger med sundhedsforsikringsselskabet.

Og UPS falder 1,8 pct. i formarkedet, efter at Barclays har nedgraderet anbefalingen af aktien i logistikselskabet til "undervægtig" fra "ligevægt".

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  USA❯