USA/tendens: Usikkerhed om især handelsforhandlinger trykker fortsat

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 14:39  |  

De amerikanske aktier synes op til åbningen af aktiebørserne tirsdag eftermiddag indstillet på at fortsætte mandagens nedtur.

Futures for de tre store amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones handles frem mod åbningen med negative fortegn i størrelsesordenen 0,2-0,3 pct. i forlængelse af tilbagegang på sammen niveau i mandagens aktiehandel i New York.

Centrum for handlernes opmærksomhed er fortsat udviklingen i forhandlingerne mellem USA og Kina, og risikoen for at nye amerikanske afgifter på kinesisk eksport træder i kraft i weekenden, hvis ikke en delvis handelsaftale mellem de to store økonomier hindrer det. Investorerne har konkrete positive udtalelser fra forhandlinger højt på ønskesedlen, og usikkerhed præger markedet, så længe ønsket forbliver uopfyldt.

- Stemningen er blevet marginalt svagere over de seneste 24 timer under indtryk af meget lidt nyt at blive begejstret over, noterer den italienske storbank Unicredit ifølge Reuters i et kundenotat.

OPKØBSMULIGHED OG REGNSKAB

Selskabsspecifikt er der tirsdag rampelys til Nortonlifelock, som leverer it-sikkerhedssoftware, og som ifølge Bloomberg News er genstand for interesse fra en håndfuld selskaber. Deriblandt konkurrenten McAfee. Interessen løfter aktien i Nortonlifelock 3,5 pct. i formarkedet.

Stitch Fix stiger hele 10,9 pct. i formarkedet, efter at online-beklædningsforhandleren har leveret positivt overraskende regnskabstal for sit første kvartal. Det viser en fremgang i nettoomsætningen på 21 pct. på årsbasis til 445 mio. dollar sammenlignet med analytikernes forventninger om en omsætning på 441 mio. dollar.

Efterfølgende har børshuset Stifel opjusteret sit kursmål for aktien til 32 dollar fra 28 dollar.

Omvendt har Needham nedgraderet sin anbefaling af streaminggiganten Netflix til "underperfom", og i formarkedet ligger aktien uændret.

STIGNING EFTER KONKURRENTNYT

Medicinalkæmpen Eli Lilly har fået nyt fra den franske konkurrent Sanofi, der tirsdag holder kapitalmarkedsdag i Massachusetts, hvor det oplyses, at Sanofis nye strategi ikke giver plads til udvikling af nye produkter til behandling af diabetes. Det er et område, hvor Eli Lilly, Sanofi og danske Novo Nordisk ligger i indbyrdes hård konkurrence.

Bilreservedelsforhandler Autozone har før åbningen leveret et bedre end ventet regnskab for det forskudte første kvartal, hvor både salgsvæksten, indtjeningen og bruttomarginalen overrasker positivt. Den sammenlignelige salgsvækst er i kvartalet øget til 3,4 pct. fra 2,7 pct. i samme kvartal året forinden. Det er over analytikerkonsensus på 2,6 pct. Bruttomarginalen er fastholdt på 53,7 pct., hvilket også overrasker positivt i forhold til analytikernes forventning på 53,5 pct. Indtjeningen per aktie er øget til 14,30 dollar fra 13,47 dollar sammenlignet med analytikerkonsensus på 13,78 dollar per aktie.

Aktien ligge 6,1 pct. højere i formarkedet.

Ud over de overskuelige selskabsspecifikke nyheder og udviklingen i handelsforhandlingerne kan markedet også se frem mod de kommende dages rentemøder i både Den Europæiske Centralbank og den amerikanske, Federal Reserve.

Ikke fordi der ventes ændring af rentesatserne i forlængelse af de to møder, men i håb om signaler om eventuelle yderligere lempelser i pengepolitikken på begge sider af Atlanten i det kommende år.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯ 

Relaterede nyheder