USA/åbning: Grøn start på nyt halvår - Nvidia fortsætter fald

Udgivet den 01-07-2024  |  kl. 15:47  |  

Wall Street starter den første dag i juli med fremgang efter en rød fredag, og de ledende indeks stiger alle tre i de første handler.

Ugen bliver travl, og allerede mandag vil der være fokus på de amerikanske indkøbschefer industrien og deres syn på aktiviteten i økonomien - og som vanligt lander den amerikanske arbejdsmarkedsrapport på den første fredag i måneden.

Det brede S&P 500-indeks stiger 0,3 pct. i den indledende handel, Dow Jones går 0,6 pct. frem, og Nasdaq ligger samtidig 0,1 pct.højere.

Fredag sluttede S&P 500 med et fald på 0,4 pct. Dow Jones satte sig 0,1 pct., mens Nasdaq gik tilbage med 0,7 pct.

Fredagens og sidste uges helt store begivenhed var de vigtige inflationstal for maj. Og PCE-kerneprisdeflatoren, der er Federal Reserves foretrukne mål for kerneinflationen, steg helt som ventet med 2,6 pct. mod en årsstigning i april på 2,8 pct.

Den aftagende tendens er godt nyt i centralbankens kamp mod inflationen, og det bekræfter spekulationerne i muligvis to rentesænkninger i anden halvdel af 2024.

- Markedet ser fortsat ingen problemer med en forsinket Federal Reserve, geopolitiske spørgsmål eller det kommende amerikanske valg. Juli vil være domineret af indtjening og, endnu vigtigere, prognoser for anden halvdel af 2024, siger Howard Silverblatt, senioranalytiker hos S&P Dow Jones Indices, til Reuters.

NVIDIA FORTSÆTTER NED

Chipkæmpen Nvidia fortsætter retningen ned mandag og falder 1,1 pct.

Nvidia var tirsdag i sidste uge verdens dyreste børsnoterede selskab, men aktien - og dermed værdien - blev straks efter udsat for en pludselig og voldsom korrektion med et fald på 13 pct. på tre handelsdage. Aktien faldt samlet 2,4 pct. i sidste uge.

BOEING SLUGER UNDERLEVERANDØR

Boeing har indgået aftale om køb af sin underleverandør Spirit Aerosystems for 37,25 dollar per aktie i et opkøb, som finansieres med nye aktier, skriver Bloomberg News. Den samlede købesum eksklusive gæld kan beregnes til 4,7 mia. dollar, eller 32,6 mia. kr., baseret på den seneste lukkekurs for Boeing.

Inklusive Spirits gæld løber handelen dog op i 8,3 mia. dollar, eller 57,6 mia. kr.

I forhold til niveauet den 29. februar, dagen inden Boeings opkøbsinteresse for Spirit blev offentligt kendt, er der tale om en præmie på 30 pct., skriver Bloomberg.

Som led i aftalen har Boeings konkurrent Airbus også indgået aftale om køb af faciliteter hos Spirit, der servicerer Airbus.

Boeing ligger 2,9 pct. højere i de første handler, og Spirit starter dagen med et plus på 3,6 pct. til 34,09 dollar.

KITTY I AKTION

Chewy, der tjener sine penge på hundemad og andre kæledyrsprodukter, stiger 5,8 pct., efter det er kommet frem, at Keith Gill, kendt som "Roaring Kitty", har lukket en handel på 6,6 pct. af aktierne i selskabet.

Det er også Kitty, der får memeaktien Gamestop til at falde, efter at selskabet annoncerede et større salg af aktier oven på store kursstigninger efter tilbagekomsten af - netop Keith Gill, der for fem år siden under pandemien satte gang i meme-manien.

Gamestop dropper 4,9 pct.

NIKE FÅR EN PUSTER

Sportstøjskoncernen Nike var på udsalg fredag og faldt 20 pct. efter en nedgang i omsætningen på knap 2 pct. i sit fjerde kvartal mod en ventet marginal fremgang. Det var især det direkte salg, som skuffede med en tilbagegang på 7 pct.

Aktien stiger 0,4 pct. i de første handler.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯