Uvildig økonomisk rådgivning

Udgivet den 09-04-2015  |  kl. 11:17  |  
Arkiv: Foto

Hvad forstås ved ordet uvildig?

At man er fordomsfri, objektiv, upartisk m.v.

Hvad forstås ved ordet uafhængig?

At man ikke er bundet og ikke påvirket af andres mening

Hvornår er en økonomisk rådgivning uvildig/uafhængig?

Udviklingen i den finansielle sektor har over de sidste år, fået udbuddet af mere eller mindre uvildige økonomiske rådgivere til at eksploderer.

Draupnir Investment Advisors har opsat nogle retningslinier som kan hjælpe i denne indimellem lidt grå zone for rådgivning. Den optimale økonomiske rådgivning kan efter vores opfattelse alene gives af rådgivere, som ikke er i et samarbejdsforhold hvor der udveksles ydelser mellem rådgiveren og produktgiveren.

Dvs. at såfremt en rådgiver har en aftale med én bank, realkreditinstitut, pensionsselskab eller lignende om, at rådgiveren levere kunder og at modtageren betaler rådgiveren på den ene eller anden måde for denne kunde – så er der ikke tale om en uafhængig rådgiver.

Hvorfor benytte sig af en uvildig/uafhængig økonomisk rådgiver?

Den Danske mentalitet er, at vi er forholdsvis autoritære. Dvs. at når banken siger, at det er det bedste for os så kræver vi sjældent en forklaring. Skulle vi undtagelsesvis kræve en forklaring så vil vi også risikerer, at banken benyttede sig af en masse fagudtryk som vi alligevel ikke kunne forstå. 

Finanskrisen har dog ændret radikalt på dette, rigtig mange danskere i alle sociale lag overvejere kraftigt at gøre brug af en uvildig/uafhængi g rådgivning og flere har allerede benyttet sig heraf.

Hvordan kan man bruge en uvildig/uafhængig økonomisk rådgiver?

Mulighederne er mange, nogle har brug for et enkelt råd, andre kan have brug for en generel eller et specifikt overblik, nogle ønsker at have tilknyttet rådgiveren som en fast løbende sparringspartner til at rådgive og eventuel eksekvere de økonomiske muligheder og udfordringer.

Hvad kan man forvente af en uvildig/uafhængig økonomisk rådgiver?

Økonomi er et spørgsmål om tillid, og når denne tillid er opbygget så vil man opleve en tryghed og bedre forståelse af egen økonomi.

Rådgiveren varetager dine interesser, hvilket giver nogle kontante resultater som oftest står målt med det honorar som den uvildige/uafhængig rådgiver opkræver.

Hvad koster en uvildig/uafhængig økonomisk rådgiver?

Det er meget forskelligt og afhænger dels af den ønskede ydelse og den enkelte rådgiver.

Men du bør altid enten blive tilbudt et uforpligtende og gratis første møde eller oplyst en fast pris på den ønskede ydelse. 

Hvad skal du kræve?

  • Du bør altid spørge om rådgiverens kompetencer:
  • Hvor mange års erfaring
  • Hvordan er erfaringen fremkommet, altså tidligere arbejdsgivere, uddannelsesforløb
  • Har rådgiveren haft lignende kunder
  • Hvor mange år har rådgiveren være uafhængig
  • Hvilke opgaver er rådgiveren specialist indenfor
  • Har rådgiveren den fornødne godkendelse af de offentlige myndigheder
  • Har rådgiveren tegnet en ansvarsforsikring.
  • Virker rådgiveren kompetent

Den bedste måde at finde en god uvildig/uafhængig rådgiver på er, at få rådgiveren anbefalet. Såfremt dette ikke er muligt, så tag kontakt her og euroinvestorpension.dk kan være behjælpelige.

Ønsker du ikke selv at stå for forvaltningen af din formue eller vil have den gennemgået af en uvildig rådgiver, kan du få en række bud på hvordan den alternativt kan forvaltes. Sæt din pension i udbud på npinvestor.dk og få de bedste bud.

Slip for besværet med selv at ringe rundt og indhente tilbud. Hos os kan du med få klik sende opgaven ud i dit nærområde og modtage en opringning fra en godkendt rådgiver. Det er nemt og ganske gratis.

Se mere her

Udgivet af: Draupnir

Tags:  Pension❯ 

Relaterede nyheder