Valuta: Dollar lettere svækket og har kurs mod værste måned i et år

Udgivet den 27-11-2023  |  kl. 06:32  |  

Dollar ligger mandag morgen lettere svækket efter nogle dage i slutningen af sidste uge med afdæmpet aktivitet som følge af thanksgiving i USA og mange markedsaktører væk fra skærmene.

Dollarindekset, der vægter den amerikanske valuta over for en stribe andre toneangivende valuta er, ligger mandag morgen i 103,34 mod 103,39 fredag kl. 17.

Over måneden er indekset faldet 2,8 pct., og dollar er dermed på vej mod sin værste måned i et år, skriver Reuters.

- Vi forventer, at en vending i dollar vil udfolde sig over en længere periode. Da inflationen i forbrugerpriserne i store dele af G10 stadig ligger over centralbankernes mål, er der et stærkt incitament for de politiske beslutningstagere til at støtte temaet "højere i længere tid", da højere markedsrenter vil hjælpe i kampen mod inflationen.

- Investorerne ser dog igennem denne politik og synes i stigende grad at være optaget af at satse på timingen og tempoet for rentenedsættelser næste år, siger Jane Foley, som er seniorstrateg hos Rabobank, til Reuters.

Markedet ser ifølge Bloomberg News en 25 pct. sandsynlighed for, at den amerikanske centralbank allerede i marts næste år begynder at sænke renten.

Dollar ligger mandag morgen isoleret set også lettere svækket mod euro og yen. Euro koster mandag morgen 1,0947 dollar sammenlignet med 1,0940 dollar fredag eftermiddag. Og der går 149,04 yen på en dollar mandag morgen mod 149,50 yen fredag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Forex❯ 

Seneste nyheder