Valuta: Dollar styrkes fortsat - Evergrande får yuan til at svinge

Udgivet den 20-09-2021  |  kl. 15:55  |  

Den amerikanske dollar styrkes mandag eftermiddag til det højeste niveau i tæt ved en måned.

Det sker på en dag, hvor gældsramte og konkurstruede China Evergrande giver yderligere panderynker globalt til de i forvejen nervøse investorer, der er afventende forud for rentemødet hos den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der afholdes onsdag.

I en feriepræget handel med helligdage i Japan, Kina og Sydkorea svækkes euro mandag eftermiddag til 1,1714 dollar mod 1,1738 dollar per euro fredag klokken 17 dansk tid. Det er det laveste niveau i tæt på en måned.

Den kinesiske yuan er i øjeblikket ekstremt svingende. Fredag lukkede den i 6,43 yuan per dollar, hvilket var det højeste niveau for den kinesiske valuta i tre måneder, mens det mandag koster 6,47 yuan at købe en dollar - hvilket er det laveste niveau for yuan i tre uger.

Det markante sving skyldes de meget omtalte uroligheder i China Evergrande, der aktuelt kæmper med at finde en løsning på den massive gæld, ejendomskoncernen har opbygget.

Problemerne i Kina har fået investorer til at kigge mod den japanske yen, der agerer sikker havn ved aktiemarkedernes fald. Dette får den amerikanske dollar til at tabe til yen.

Mandag eftermiddag koster en dollar 109,62 yen mod 109,97 yen, som den kostede fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Selver Elezovic

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder