Valuta: Dollar svækkes over for yen og yuan inden amerikansk rentemøde

Udgivet den 16-09-2020  |  kl. 06:34  |  

Den japanske yen og kinesiske yuan ligger styrket over for dollar onsdag morgen, mens markedsdeltagerne venter på nyt fra den amerikanske centralbanks rentemøde senere i eftermiddag.

Ifølge Reuters spekuleres der i, at banken kan signalere mulige nye lempelser. Blandt andet har der været talt om, at banken vil justere sine obligationsopkøb, så de i højere grad målrettes obligationer med lang løbetid for at holde de lange renter nede.

- Der er en følelse i markedet af, at Federal Reserve vil tippe mod det dueagtige (lempelser, red.), siger Rodrigo Catril, valutaanalytiker hos National Australia Bank, til Reuters.

- Vores opfattelse er, at der er risiko for, at Federal Reserve ikke gør meget mere, end den allerede har gjort, tilføjer han dog.

Rentemeddelelsen kommer i aften klokken 20, hvor der desuden kan ventes fokus på bankens langsigtede prognose for både renter og inflation.

I det store valutakryds mod euro ligger dollar næsten uændret i 1,1848 dollar per euro mod 1,1847 tirsdag eftermiddag ved 17-tiden. Dollar er til gengæld svækket en smule til 105,28 yen fra 105,47 yen tirsdag eftermiddag.

Desuden fortsætter dollar sin retræte over for kinesiske yuan, der har nået det stærkeste niveau siden maj sidste år. Der går 6,7733 yuan på en dollar mod 6,7825 yuan tirsdag eftermiddag.

Styrkelsen af den kinesiske valuta kommer oven på stærke nøgletal tirsdag, der viste fremgang i såvel det kinesiske detailsalg som industriproduktionen i august.

/ritzau/FINANS

Jakob Dalskov

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder