Valuta: Dollars styrkelse sat på pause efter ugefremgang

Udgivet den 16-10-2020  |  kl. 13:50  |  

Fremmarchen for dollar er blevet sat en smule på pause fredag, men det ændrer ikke på, at den amerikanske valuta har kurs mod den største ugentlige styrkelse i en måned.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

I løbet af ugen er investorerne søgt mod mere sikre aktiver, da nervøsitet for udviklingen i den globale økonomiske genopretning har bredt sig.

Usikkerheden blev udløst af både et stigende antal af coronasmittetilfælde i Tyskland, strammere restriktioner i Frankrig og Storbritannien, brexit-forhandlingerne og frygt for, at politikerne ikke når at blive enige om en stor amerikansk hjælpepakke inden valget.

Det har været med til at styrke efterspørgslen på både obligationer, den japanske yen og den amerikanske dollar.

Fredag eftermiddag koster euro 1,1737 dollar mod 1,1700 dollar torsdag eftermiddag og 1,1815 dollar fredag eftermiddag i sidste uge.

Dollar handles samtidig for 105,28 yen, hvilket er præcis på niveau med kursen ved dansk lukketid torsdag. Fredag for en uge siden blev dollar handlet for 105,65 yen.

I løbet af ugen har der også været store udsving i det britiske pund, da Storbritannien og EU's brexit-forhandlinger igen har trukket overskrifter.

Torsdag tog de 27 EU-lande bestik af forhandlingerne om en handelsaftale med Storbritannien, og beskeden var skarpere end hidtil: Briterne "må tage de nødvendige skridt for at gøre en aftale mulig."

Pund koster fredag eftermiddag 1,2900 dollar mod 1,2905 dollar torsdag eftermiddag og 1,2998 dollar fredag eftermiddag i sidste uge.

/ritzau/FINANS

Cecilie Veile

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder