VALUTA - Euro i snævert interval mod dollar

Udgivet den 31-07-2001  |  kl. 16:28  |  

Den europæiske euro holdt sig i et snævert interval over for den amerikanske dollar både før og efter tirsdagens amerikanske nøgletal.

Inden tallene offentliggjordes svingede euroen mellem 0,8730 og 0,8770 USD, og efter tallene handledes den europæiske valuta i 0,8750 USD.

Tallene viste, at det amerikanske privatforbrug i juni steg med 0,4 pct. i forhold til den foregående måned, mens de personlige indkomster steg med 0,3 pct. Markedet havde ventet en stigning på 0,2 pct. for både forbrug og indkomster.

Desuden offentliggjordes den amerikanske forbrugertillid, der i juli måned faldt til 116,5 fra 118,9 i juni. Tallet var dårligere end ventet i markedet, der havde set frem til et tal på 118,5. Tallet for juni revideredes dog op fra et oprindeligt tal på 117,9.

Forud for disse amerikanske tal kom der lidt tal fra euro-zonen. Antallet af arbejdsløse i Frankrig steg for tredje måned i træk i juni, således at ledigheden blev skubbet op på 8,8 pct. Samtidig faldt producentpriserne i både Frankrig og Italien moderat i juni.

Markedet ser nu frem til torsdagens rådsmøde i Den Europæiske Centralbank (ECB), hvor banken ventes at holde renterne i ro. Heldigvis for banken toppede inflationen i Euroland på 3,4 pct. i maj som ventet.

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder