Valuta: Euro svækkes efter ECB-møde

Udgivet den 29-10-2020  |  kl. 15:47  |  

I kølvandet på rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) svækkes euro over for dollar, da en euro torsdag eftermiddag koster 1,1683 dollar mod 1,1746 dollar onsdag.

Helt som ventet fastholdt ECB renten og det pandemiske obligationsopkøbsprogram, PEPP, der fortsat er på op til 1350 mia. euro. Refirenten fastholdes på 0,0 pct., mens indskudsrenten fortsat vil udgøre minus 0,5 pct.

Samtidig fastslår ECB, at renten vil blive på nuværende eller et lavere niveau, indtil inflationen bevæger sig mod et niveau tilstrækkeligt tæt på, men under 2 pct.

Før pengepolitikken justeres, afventer ECB en ny økonomisk prognose i december.

- Man vil her vurdere situationen, prognoserne og de pengepolitiske værktøjer og afstemme pengepolitikken. Med en samtidig italesættelse om, at risiciene overvejende peger ned, ser vi det klart som en åben dør for nye lempelser. Resten af pressemeddelelsen er en fuldstændig kopi af mødet i september, skriver cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre.

Han venter, at ECB til december både øger og forlænger obligationsopkøbsprogrammet, der som minimum løber frem til udgangen af juni næste år.

Også Bank of Japan var torsdag aktuel med et pengepolitisk møde, hvor de økonomiske prognoser og inflationsudsigter for det aktuelle regnskabsår blev trimmet, mens der ikke blev ændret i en række tiltag, der skal lette virksomhedernes finansieringsomkostninger, som er blevet bankens primære redskab til at håndtere den pandemiramte økonomi.

Torsdag eftermiddag er euro svækket mod yen, der handles i 122,04 yen per euro mod 122,54 yen per euro onsdag, mens dollar handles i 104,45 yen per dollar mod 104,32 yen per dollar onsdag.

/ritzau/FINANS

Nicoline Kjelland

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder