Valuta: Nervøs stilhed frem til amerikansk pengepolitisk møde

Udgivet den 01-02-2023  |  kl. 06:32  |  

Der er kun få og yderst små bevægelser på valutamarkedet onsdag morgen, hvor investorerne med spænding afventer afslutningen af det to dage lange pengepolitiske møde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Dollarindekset ligger i 102,12 onsdag morgen mod 102,15 tirsdag eftermiddag ved 17-tiden.

Indekset vægter dollar over for den fælleseuropæiske euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone.

Markedets forventninger lyser generelt på en renteforhøjelse på 25 basispoint, og hvis markedets forventning materialiseres, vil det være endnu et tegn på, at forbundsbankens renteudvalg - Federal Open Market Committee (FOMC) - er ved at nedtrappe forhøjelserne, der er sat i værk for at bekæmpe den høje inflation.

Ved det seneste møde var forhøjelsen 50 basispoint efter fire på hinanden forhøjelser i træk på hele 75 basispoint.

- De seneste fremskridt med hensyn til inflationsbekæmpelsen har fået markedsdeltagerne til at vente, at Federal Reserve hurtigt vil vende rundt fra renteforhøjelser til rentenedsættelser, siger valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

De seneste mange økonomiske data fra USA peger stort set alle i retning af, at inflationsbekæmpelsen har stor effekt, men endnu mangler arbejdsmarkedet at vise tegn på afmatning.

Det kan få Federal Reserve til at parre en mindre renteforhøjelse på 25 basispoint i denne uge med en stram retorik fra centralbankchef Jerome Powell på onsdagens pressemøde efter offentliggørelsen af FOMC's beslutninger.

- Forventningerne til en blød landing er steget siden starten af året i forhold til den stigende tro på recession, som vi så i andet halvår sidste år. Men der er grund til at tro, at Powell og FOMC forsøger at forlænge stramningscyklussen for at købe sig mere tid til vurdere både de indkommende data og virkningen af de tidligere aggressive renteforhøjelser, skriver Saxo Markets i en kommentar ifølge Reuters.

Og når støvet har lagt sig oven på Federal Reserves møde, kan investorerne vende blikket mod Den Europæiske Centralbank (ECB) og Bank of England, der begge holder pengepolitisk møde torsdag.

Begge centralbanker ventes at øge deres respektive toneangivende rente med 50 basispoint.

Dollar koster onsdag morgen 130,00 yen mod 130,15 yen tirsdag eftermiddag.

Euro koster samtidig 1,0860 dollar mod 1,0860 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2315 dollar mod 1,2320 dollar tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯