Valuta: Risikoaversion sender dollar i højeste niveau i seks uger

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 13:46  |  

Den amerikanske dollar har tirsdag formiddag været i det højeste niveau i seks uger, idet markedets øgede risikoaversion har sendt investorerne mod verdens førende reservevaluta. Det sker efter en stigning i antallet af nye virustilfælde og nye nedlukninger i Europa.

Bloombergs dollar-spotindeks nåede tirsdag formiddag 0,9389, hvilket var det højeste niveau i seks uger, men indekset er i takt med en øget risikoappetit faldet tilbage til 0,9354. Blandt andet svækkes dollar mod euro.

Finanshuset ING venter, at 94-niveauet vil være en stærk modstand i denne uge, og finanshuset venter ikke, at den amerikanske dollar vil se vedvarende stigninger.

Der går tirsdag eftermiddag 1,1759 dollar på en euro sammenlignet med 1,1741 dollar per euro ved dansk lukketid mandag. Siden sidste mandag er dollar dog styrket fra omtrent 1,1870 dollar per euro.

Nye nedlukningstiltag for at bekæmpe en andenbølge med covid-19 udgør en trussel for den globale økonomiske genopretning.

- Termerne "andenbølge" og "nedlukning" har været brugt i noget tid, men indtil videre reagerer markederne kun moderat forsigtigt på de negative nyhedsstrømme, siger You-Na Park-Heger, der er valutaanalytiker hos Commerzbank, til Reuters.

Den japanske yen ligger tirsdag i 104,52 yen per dollar mod 104,54 yen per dollar ved dansk lukketid mandag og 104,65 yen per dollar sent mandag.

Den svenske krone er styrket en smule til 0,7151 kr. fra 0,7143 kr. mandag eftermiddag, efter at Sveriges centralbank, Riksbanken, regner med, at den styrkelse af den svenske krone, som har præget markedet siden foråret, vil fortsætte et stykke tid endnu - om end i et lidt lavere tempo, end tilfældet har været det i år.

Det fortæller banken i forbindelse med sit rentemøde tirsdag formiddag.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder