Valuta: Yen fortsætter styrkelsen over for dollar

Udgivet den 21-09-2020  |  kl. 12:53  |  

Den japanske valuta, yen, fortsætter mandag for sjette handelsdag i træk styrkelsen over for dollar, og tidligere på dagen ramte yen sit stærkeste niveau over for dollar i seks måneder.

Det er nervøsitet for en decideret andenbølge af corona, som mandag får investorerne til at sende aktiemarkederne i rødt og søge sikkerhed i yen, der traditionelt set betragtes som sikker havn i turbulente tider.

Wall Street gik fredag på weekend med fald, og mandag er stemningen udpræget sur på både de europæiske og asiatiske finansmarkeder, hvor nye høje smittetal med covid-19 giver frygt for, at efteråret og vinteren kan føre nye nedlukninger og økonomisk svækkelse med sig.

I de tidlige handler på valutamarkedet i London blev yen styrket til 104,07 yen per dollar, hvilket var stærkeste niveau siden 12. marts.

Ved middagstid mandag skal der 104,09 yen til en dollar mod 104,45 yen fredag eftermiddag.

Marshall Gittler, der er chef hos BCSwiss, siger til nyhedsbureauet Reuters, at styrkelsen af yen er et typisk "risk-off" træk i valutamarkederne med undtagelsen af schweizerfranc, som mandag svækkes.

- På samme tid køber Warren Buffett japanske aktier, og en ny administration kommer ind med et fokus på økonomi og regulerende reformer, og udenlandske køb af japanske aktier kan måske tage fart. Resultatet kan være en stærkere yen uanset risikoappetitten, siger Marshall Gittler til nyhedsbureauet.

Euro koster mandag ved middagstid 1,1785 dollar mod 1,1860 dollar mandag morgen og 1,1855 dollar fredag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Intraday❯  Forex❯ 

Relaterede nyheder