Valuta/middag: Pund styrkes fortsat ved udsigt til Johnson-sejr

Udgivet den 10-12-2019  |  kl. 13:14  |  

Lettere skuffende nøgletal for den britiske økonomi kunne tirsdag ikke hindre pund i fortsat styrkelse over for såvel dollar som euro.

Tirsdag formiddag viste friske nøgletal en helt flad udvikling i den britiske økonomi i oktober, mens der blandt økonomerne var regnet med en beskeden vækst på 0,1 pct. Heller ikke udviklingen i industriproduktionen levede op til forventningerne.

Men i valutamarkeder er fokus koncentreret om torsdagens parlamentsvalg, og handlernes tillid til, at premierminister Boris Johnson og hans konservative parti vil opnå en komfortabel sejr styrkede allerede mandag pundet til det stærkeste niveau overfor dollar i syv måneder og det stærkeste niveau over for euro i to og et halvt år.

Tirsdag fastholdes eller fortsættes styrkelse, og tirsdag middag koster pund 1,3173 dollar mod 1,3155 dollar mandag eftermiddag, mens euro handles for 0,8411 pund mod 0,8414 pund mandag eftermiddag.

- Udviklingen i prisen på sterling drejer sig udelukkende om det kommende parlamentsvalg, og økonomiske data vil fortsat spille andenviolin, konstaterer den hollandske storbank ING ifølge Reuters i et notat til kunderne.

Meningsmålinger giver fortsat den Konservative en valgsejr, der ifølge mange investorer vil fjerne noget af usikkerheden, som hidtil har belastet den britiske valuta, hvis Boris Johnson vinder mandat til at trække Storbritannien ud af EU per 31 januar.

Tirsdag handles euro for 1,1084 dollar mod 1,1071 dollar mandag eftermiddag, mens dollar koster 108,56 yen mod 108,60 yen mandag eftermiddag.

/ritzau/FINANS

Henning Lars Nielsen

Tags:  Forex❯ 

Relaterede nyheder