Varm sommer har ramt salget i de danske butikker

Udgivet den 24-08-2018  |  kl. 09:06  |  

Den gode sommer har kostet penge for de danske detailbutikker i juli, hvor varmen har afholdt forbrugerne fra at shoppe løs.

Den lidt svage måned ændrer dog ikke ved, at der er godt gang i forbruget og dansk økonomi, vurderer flere økonomer.

- Mens der blev langet flere is og grillpølser over disken og indkøbt lidt nyt sommertøj, valgte mange danskere en tur på stranden frem for i butikkerne, skriver cheføkonom Signe Roed-Frederiksen fra Arbejdernes Landsbank i en kommentar.

Ifølge Danmarks Statistik faldt detailsalg 0,3 pct. i juli sammenlignet med juni, hvilket var anden måned i træk med tilbagegang.

Der er dog visse dele af detailhandlen, som har nydt godt af sommervarmen og oplevet stigende salg i juli - herunder cykelforhandlere, byggemarkeder og fiskehandlere.

Ifølge cheføkonom Tore Stramer fra Nykredit er det danske privatforbrug overordnet set i god gænge, selv om sommervarmen har ramt forbruget.

- Ser vi igennem tørkens påvirkning af tallene, så har der dog været en fornuftig fremgang i detailsalget igennem første halvår af 2018. Ikke prangende, men dog alligevel pæn. Det vidner om, at danskernes privatøkonomi er i god form i øjeblikket, og at der derfor er plads til at øge forbruget, skriver han i en kommentar.

Set over det seneste år steg detailsalget med 0,5 pct. i juli.

/ritzau/FINANS

Aske Muff

Tags:  macro❯  Danmark❯ 

Relaterede nyheder