Venstre: Boligstøtten - en vanvittig farce

Udgivet den 12-01-1998  |  kl. 11:31  |  

København--12. januar--NetPosten--Det kommunale kapløb om boligstøtte til aftalt boligforbedring er blevet en vanvittig farce, som boligminister Ole Løvig Simonsen (S) har skrevet drejebogen til, siger Venstres medlem af Folketingets boligudvalg, Jonna Grønver og henviser til Århus kommunes forberedelser til kapløbet.

- I den forløbne uge har ansatte på rådhuset været på kursus i hurtig indtastning af skemaer på Internettet for at komme først og få fingre i de 400 mill. kr., som staten uddeler til aftalt byfornyelse.

- Uddelingen sker efter “først til mølle-princippet”, og hvis dette princip følges slavisk, skal det nok lykkes for Århus og andre store kommuner, der har det tekniske udstyr til rådighed, at få fat i alle de 400 mill. kr.

- Det vil langt fra være en retfærdig fordeling. Mange mindre kommuner vil lige så vel have behov for boligforbedringsmidler, men de har ikke på samme måde mulighed for hurtigtastning på Internettet.

- På et kommende samråd med boligministeren skal ministeren gøre rede for proceduren vedrørende ansøgning om tilskud til aftalt boligforbedring. Ministeren skal endvidere redegøre for, hvorledes registreringen af ansøgninger er forløbet og, hvad ministeren vil foretage sig for at råde bod på de kaotiske tilstande og de tilfældigheder, som har præget ansøgningsproceduren.

- Jeg vil samtidig bede boligministeren gøre rede for, om den farce, vi oplever i Århus kommuner, er udtryk for, at ordningen er skræddersyet til, at de store socialdemokratiske kommuner skal løbe af med sejren og få tildelt hovedparten af de 400 mill. kr., siger Jonna Grønver.

Udgivet af: NPinvestordk

Relaterede nyheder