Vestas-konkurrent med underskud i andet kvartal

Udgivet den 14-11-2018  |  kl. 16:27  |  
Arkiv: Foto

Den indiske vindmølleproducent Suzlon, der er tynget af en stor gæld, kom ud af andet kvartal af regnskabsåret 2018/19 med underskud.

Bundlinjen viser et minus på 6,27 mia. rupier - svarende til ca. 570 mio. kr. - mens resultatet opgjort eksklusive ekstraordinære forhold og effekt af ændrede valutakurser på gælden blev 2,8 mia. rupier - sidstnævnte på niveau med samme kvartal sidste år.

Omsætningen opgøres endvidere til 11,95 mia. rupier (1,1 mia. kr.) mod 11,51 mia. rupier i andet kvartal 2017/18.

Driftsresultatet, EBITDA, før valutaeffekt opgøres til plus 1,15 mia. rupier svarende til en margin på 9,6 pct., men længere nede i regnskabet trækker finansieringsomkostninger resultatet i rødt.

- Vores udvikling i andet kvartal er påvirket af en langstrakt omstillingsfase, og vores volumener fortsætter med at være afdæmpede.

- Vi fortsætter med at være fokuserede på omkostningsoptimeringer på tværs af forretningen for at øge vores konkurrencekraft i et ændret markedsscenarie, siger Suzlons finansdirektør, Kirti Vagadia, i regnskabet.

Suzlons gæld er per udgangen af september opgjort til 68 mia. rupier, svarende til ca. 6,6 mia. kr. En stor del af gælden er i dollar.

Af regnskabet fremgår det endvidere, at selskabet har en ordrebog på 1057 megawatt.

Selskabet har på sit hjemmemarked i Indien været ramt af overgangen fra faste tariffer på etablering af vindmølleparker til auktionsbaserede systemer. Suzlon giver dog udtryk for, at den omstillingsfase i markedet er ved at nærme sig afslutningen, og at det kan stå foran en ny vækstbølge.

I det seneste finansår blev der ifølge Suzlons oplysning installeret 1766 megawatt på det indiske marked, og i indeværende finansår estimerer selskabet markedet til 2000 megawatt, mens der de efterfølgende to år ventes installeret henholdsvis 8000 og 11.000 megawatt.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯ 

Relaterede nyheder