Vestas/dir: Priser har en klar effekt på fjerde kvartal

Udgivet den 07-02-2019  |  kl. 10:30  |  
Arkiv: Foto

Vestas måtte i 2018 se sin driftsmargin skrumpe betydeligt til 9,5 pct. fra 12,4 pct. året før, og det afspejler i høj grad det store prispres, som ramte industrien efter overgangen til nye rammebetingelser med budrunder.

I efterhånden flere kvartaler har priserne imidlertid vist tegn på stabilisering, og det bliver også bekræftet i vindmølleproducentens regnskab for fjerde kvartal af 2018.

- Det underliggende prisniveau er ret stabilt, og det har vi sagt i efterhånden lang tid nu. Vores konkurrenter siger det samme, og det er selvfølgelig kun positivt.

- Markedet tilpasser sig til det nye niveau, men vi ser ikke samme hysteriske handlinger i markedet, som da auktionerne blev lanceret, siger Marika Fredriksson, finansdirektør hos Vestas, som refererer til de meget kraftige prisfald lige efter overgangen fra de tidligere faste tariffer på mange markeder.

Ses isoleret på fjerde kvartal faldt Vestas' driftsmargin, EBIT, før særlige poster til 8,8 pct. fra 12,4 pct. i fjerde kvartal året før.

- Priserne har en klar påvirkning i 2018, og vi sagde også tidligere, at det ville have en påvirkning specielt i fjerde kvartal. Der er nogle vejrmæssige påvirkninger, og vi har i kvartalet også haft en del "ramp-up"-omkostninger med ekstra kraner og flere flyforsendelser for at undgå forsinkede leverancer, forklarer Marika Fredriksson.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Director❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder