Vestas/Sydbank: Amerikansk ordreregn kan give markant løft

Udgivet den 02-12-2019  |  kl. 13:05  |  
Arkiv: Foto

Vindmølleproducenten Vestas har i indeværende år leveret en særdeles stærk ordreindgang, som har været hjulpet godt på vej af amerikanske ordrer, og ifølge aktieanalysechef Jacob Pedersen fra Sydbank er der mere at komme efter i årets sidste måned.

Det skriver han i et notat mandag.

- Vi forventer, at december også bliver meget stærk målt på ordreindgangen. Vestas' amerikanske kunder skal færdiggøre projekter senest i 2020, hvis de vil have den fulde PTC-skatterabat. For at blive berettiget til skatterabatten har de bestilt komponenter hos Vestas i stor stil mod udgangen af 2016. En del af 100 pct.-projekterne er allerede opført eller i gang med at blive opført, skriver Jacob Pedersen.

Ifølge Sydbank har Vestas' amerikanske kunder bestilt komponenter svarende til nye vindprojekter på cirka 6500 megawatt (MW), som endnu ikke er blevet vekslet til faste og ubetingede ordrer hos Vestas. Heraf er cirka 3000 MW projekter, der ikke er berettiget til fuld skatterabat.

- Det efterlader planlagte projekter på cirka 3500 MW, der skal være opført i 2020, hvis kunden vil have den fulde skatterabat, skriver Sydbank, som ser gode muligheder for, at en høj andel af disse projekter rent faktisk vil blive gennemført.

- Rigtig mange af disse ordrer forventer vi kommer i Vestas' ordrebøger inden udgangen af i år. Efter vores vurdering kan Vestas se frem til en ordreregn fra de amerikanske kunder i de næste uger.

- Hvor højt Vestas kan nå i år afgøres utvivlsomt først i årets allersidste dage, men vi ryster ikke på hånden, i forhold til at Vestas kan indfri vores forventninger om en ordreindgang i år på 19.000 MW, vurderer Sydbanks aktieanalysechef.

Vestas har indtil videre annonceret ordrer for 14.524 MW i år.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder