Zealand får milepælsbetaling på 10 mio. dollar for Suliqua-godkendelse

Udgivet den 18-01-2017  |  kl. 06:56  |  
Novo Nordisk - Research

Biotekselskabet Zealand Pharma har modtaget en milepælsbetaling på 10 mio. dollar - svarende til 69,5 mio. kr. - i forlængelse af at franske Sanofi har fået markedsføringstilladelse i EU til diabetesmidlet Suliqua - tidligere kendt under de to navne Lixilan og Iglarlixi.

Det oplyser Zealand Pharma i en meddelelse fra tirsdag aften.

Suliqua er af EU-Kommissionen blevet er godkendt til brug i kombination med metformin med henblik på forbedring af den glykæmiske kontrol, når dette ikke er opnået med metformin alene eller med metformin kombineret med et andet oralt blodsukkersænkende lægemiddel eller med basal insulin, oplyser selskabet.

- Vi er glade for Europa-Kommissionens godkendelse af Suliqua i EU. Produktet vil blive markedsført af Sanofi, og den første lancering er planlagt til andet kvartal 2017. Vi ser frem til, at denne behandlingsmulighed bliver tilgængelig for diabetikere i EU, da den vil hjælpe dem med at opnå blodsukkerkontrol uden at øge risikoen for hypoglykæmi og uden yderligere vægtøgning, siger Britt Meelby Jensen, der er administrerende direktør i Zealand Pharma, i meddelelsen.

- Efter den nylige lancering i USA er dette endnu en vigtig milepæl for os, som vil medføre en betragtelig indtjening til Zealand i de næste mange år, lyder det fra direktøren.

Markedsføringstilladelsen i Europa gælder for EU's 28 medlemsstater samt Island, Liechtenstein og Norge og er udstedt på baggrund af den positive udtalelse fra Udvalget for Humanmedicinske Lægemidler (CHMP) under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) fra november 2016.

Præmikskombinationen blev godkendt i USA af de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) i november sidste år under navnet Soliqua.

Suliqua er en direkte konkurrent til Novo Nordisks diabetesmiddel Xultophy, som er en blanding af de to midler Victoza og Tresiba.

/ritzau/FINANS

Charlotte Mackeprang +45 33 30 03 61 Ritzau Finans, E-mail:finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

 
0,00%
 
22/06/18

Social Copy trading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder