Zealand Pharma viser positive toplinjetal med vægttabsmidlet Petrelintid

Udgivet den 21-06-2024  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Zealand Pharma har opnået positive resultater med sit middel Petrelintid i et fase 1b-studie.

Det oplyser biotekselskabet sent torsdag eftermiddag.

Patienter i studiet viste i gennemsnit et vægttab på 8,6 pct. med en høj ugentlig dosis af Petrelintid over en periode på 16 uger. Til sammenligning oplevede patienter, der tog placebo, et vægttab på 1,7 pct.

Fase 1b-studiet er anden del af en større klinisk undersøgelse af Petrelintid, der skal måle sikkerheden, tolerabiliteten og ikke mindst effekten af midlet, der er en amylinanalog.

Studiet viste videre en høj tolerabilitet hos brugerne af Petrelintid uden alvorlige bivirkninger. Der blev dog registreret to tilfælde af kvalme og opkast, hvilket fik en enkelt patient til at udgå fra studiet.

Der er tale om foreløbige studiedata. Det endelige studie ventes offentliggjort ved en videnskabelig konference senere på året. Zealand Pharma planlægger endvidere at sætte skub i den kliniske udvikling af Petrelintid med henblik på et indlede et fase 2b-studie i andet halvår af 2024.

MINDST 10 PCT. VÆGTTAB VAR BEST CASE

Zealand Pharmas administrerende direktør, Adam Steensberg, har tidligere fremhævet Petrelintid som kronjuvelen i det danske biotekselskab. Petrelintid er en amylinanalog og anvender således ikke GLP-1-molekylet som virkemiddel modsat de fleste andre vægttabsmidler, der er tilgængelige i dag.

Adam Steensberg ser derfor et potentiale hos patienter, der ikke tolererer GLP-1-midler.

I Danske Bank har man tidligere betvivlet Amylin som enkeltstående virkemiddel. Forud for offentliggørelsen af fase 1b-studiet vurderede analytiker Thomas Bowers, at Petrelintid i bedste fald ville vise et vægttab på mere end 10 pct. med en høj tolerabilitet- og sikkerhedsprofil.

Dermed falder vægttabet på 8,6 pct. under analytikerens "best case"-scenarie.

Til gengæld er resultatet i den øvre ende af Adam Steensbergs egne forventninger. I forbindelse med Zealand Pharmas regnskab for første kvartal oplyste han til MarketWire, at forventningen var et vægttab på 7-9 pct.

Sammenligner man med Novo Nordisks Semaglutid, der er virkemidlet i vægttabsmidlet Wegovy, var der tale om et vægttab på 6 pct. efter 12 uger. Et studie fra Novo med midlet Amycretin, der kombinerer GLP-1 og Amylin, viste et vægttab på 13,1 pct. efter 12 uger.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Shares❯