Zealand Pharmas fedmemiddel viser gode takter i fase 1b-forsøg med højere doser

Udgivet den 09-09-2024  |  kl. 17:24  |  
Arkiv: Foto

Zealand Pharmas fedmekandidat Dapiglutide viser pæne vægttab med øgede doser.

Det oplyser selskaber mandag efter børsens lukketid.

Det er GLP-1/GLP-2-analogen Dapiglutid med doser op til 13 mg, der nu viser et vægttab på 8,5 pct. over 13 uger i forhold til den gruppe, der fik placebo. Det viser toplinjeresultaterne fra forsøget.

Det er mere end det dobbelte i et tidligere forsøg med doser på 4 mg i 12 uger. De tabte 4,2 pct.

Allerede ved det tidligere forsøg blev det oplyst, at Zealand Pharma var i færd med at undersøge effekten af meget højere doser af Dapiglutid i et fase 1b-studie.

- Vi er spændte og opmuntrede med disse data, der i et korttidsforsøg viser relevante vægttab, siger David Kendall, der er medicinsk direktør hos Zealand, om forsøget.

Zeland Pharma oplyser, at der hverken var begrænsninger på den livsstil, som patienterne har før og eller under fosøget, der var ikke slankekure involveret eller motion.

Nu skal anden del af fase 1b-forsøget sættes i gang, hvor forsøgspersonerne får en endnu højere dosis Depiglutide - op til 26 mg over et forsøg, der strækker sig over 28 uger. Zealand venter at kunne præsentere toplinjeresultater af dette forsøg i første halvdel af 2025 og oveni komme med flere data om de to foreløbige delforsøg.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder