Gode råd om dine finanser

Udgivet den 20-12-2019  |  kl. 10:48  |  

Det kan være lidt af en udfordring at få det bedste ud af din økonomi. Men heldigvis er der gode råd at hente. Vi har her samlet lidt gode råd, der kan hjælpe dig med dine finanser.

1.       Brug mindre end dine indtægter

Det er altid en god idé at forbruge mindre end dine indtægter. Der er naturligvis mange niveauer af indtægt, men der er mange gode måder at spare. F.eks. kan det være en god idé at tage madpakke med på arbejde, frem for at købe en dyr frokost hver dag. Det kan anbefales at du skriver alle dine udgifter ned en hel måned, for på den måde at lokalisere dyre og unødvendige udgifter. Så kort sagt er det en god idé er at leve under dine midler. På den måde kan du også undgå at opbygge en masse gæld. Frem for at opgradere din bil eller hus bare fordi du vil, kan det være en god ide, at virkelig undersøge om det virkelig er nødvendigt.

2.       Spar op når du kan

Jo tidligere du kan begynde at spare op, jo bedre. Ofte laver mange unge mennesker den fejl, at de mener, at de ikke behøver at begynde at spare, før de bliver ældre. Dette kunne ikke være mere forkert. Når du sparer op, får du således renter af din opsparing, og det gør at din opsparing hele tiden vokser. På den måde er tiden en god ting, der forrenter dine penge. Over tid kan din opsparing således vokse voldsomt. Hvis du f.eks. sparer 100 kroner op om måneden i 40 år, vil det blive til ikke mindre end 48.000 kroner. Hvis du således får 6 % i rente, vil beløbet vokse til hele 186.000 kroner. Men sommetider kan man stå og skulle bruge penge til for eksempel en rejse, og her kan nye minilån DK være en god mulighed.

3.       Investér dine penge

Som en tommelfingerregel er det en god ide at investere 15 % af sin indkomst i en enkel portefølje. På den måde kan du få dine penge til at yngle, og det er en spændende måde at tjene penge på. Du skal naturligvis vælge nogle sikre aktier, eller nogle mere risikobetonede, hvis du er i det humør. Men det anbefales at du laver lidt risikospredning, så du ikke sætter alle de penge i én type aktier. Hvis du ikke har handlet med aktier før, anbefales det, at du får en fagmand til at hjælpe dig.

4.       Forøg ikke dine udgifter, når du får en forhøjelse

Det kan anbefales, at du ikke øger dit forbrug, selvom du begynder at tjene flere penge. På den måde får du et større råderum, og kan også spare mere op. På den måde kan du også tage det mere roligt, da dit rådighedsbeløb støt vil vokse, og give dig flere penge at arbejde med. Derudover er det naturligvis vigtigt at du laver gode budgetter, og på den måde hele tiden er opmærksom på, hvor meget du tjener, og hvor meget du bruger. 
 

Udgivet af: NPinvestordk