Sådan lærer du om investeringer
Danskerne er blevet gode til at spare op, og i disse år bliver der sat historisk mange penge til side. Selvom der er godt gang i forbruget sker vores indkøb ikke for lånte penge, men derimod for penge vi har tjent. Danskerne har ikke glemt de trange tider efter den sidste finanskrise, og mange har set fornuften i, at få nedbragt gæld og i stedet øge opsparingen. Hvis du sætter din opsparing i banken, skal du ikke regne med at se mange rentepenge trille ind på kontoen. Faktisk er den negative rente i øjeblikket skyld i, at personer med store opsparinger, skal betale for at have deres penge stående i banken. Denne omvendte verden er vi ikke vant til, og derfor vender flere og flere blikket mod investering. Mange har dog aldrig prøvet at investere ved at købe og sælge aktier, men de fleste vil rigtig gerne lære det.
Photo Pixabay, by geralt, Pixabay License
Det første, du skal gøre, er at beslutte dig for, hvilken form for investering, du vil kaste dig over. Der findes flere forskellige investeringsmuligheder og for at opnå succes, er det nødvendigt, at du sætter dig grundigt ind i tingene. Vigtigheden af at have fingeren på pulsen, er en af verdens rigeste investorer, Warren Buffett, et godt eksempel på. Buffett har gennem et langt liv finpudset sine evner i bl.a. aktieinvestering, og opnået stor succes på området. Du kan også dygtiggøre dig i de klassiske kasinospil og satse på at blive en dygtig pokerspiller som amerikanske Chris Moneymaker, der investerede sine evner i kortspil. Chris satte gang i så mange menneskers interesse for poker, at man siden døbte fænomenet "Moneymaker-effekten". Budskabet bør derfor være, du sagtens kan få succes inden for din gren af investering, hvis du er dygtig nok. Spørgsmålet er så bare - hvor kan man lære om investeringer?
Hvor kan jeg lære mere om aktiehandel?
Handel med aktier og andre værdipapirer er blevet langt lettere end tidlige. Alle med internetforbindelse kan købe og sælge aktier fra computeren eller mobiltelefonen. De fleste har dermed grundlaget og teknikken i orden. Bankenerne er meget interesserede i at gøre investeringsmuligheden tilgængeligt for alle, og alle pengeinstitutter tilbyder deres kunder en investeringsløsning. Dermed er din bank det første sted, du kan rette blikket mod. Banken kan rådgive dig og hjælpe dig i gang med at oprette et aktiedepot, som du skal bruge til aktiehandlen. Hvis du foretrækker at læse mere om emnet selv, så har Samvirke en god og letforståelig artikel til dig, som er helt grøn i aktiehandel. Hvis du har mod på at lære mere, findes der en del kurser om aktiehandel på nettet. Nogle er gratis, mens andre koster penge. Kurserne lærer dig alt om aktiehandel, analyser og meget mere.
Photo Pixabay, by AhmadArdity, Pixabay License
Gå mere sikkert til værks
Hvis du syntes, at det er meget indviklet og besværligt at sætte dig ind i aktiehandlen, så fortvivl ikke. Der er nemlig andre og mere overskuelige måder at komme i gang på. Ved at benytte en investeringsfond, lader du professionelle investere dine penge for dig. Hvis du er dygtig og heldig, kan du få et større afkast ved at investere selv, men ved at benytte en investeringsfond sparer du en masse tid på at uddanne dig selv. Du har ikke selv indflydelse på hvor dine penge bliver investeret, men eksperterne der investerer for dig, spreder investeringerne over mange forskellige værdipapirer. June er et udmærket eksempel på en investeringsfond, hvor alt kører helt automatisk. Du kan komme i gang med at investere for et beløb helt ned til 100 kr., så der er bestemt ingen undskyldning for ikke at komme i gang. Hver gang du har et beløb, du kan afse til investering, overfører du blot beløbet til June, som sørger for at investere pengene for dig. Du kan løbende følge med i, om din investering går op eller ned, og du kan til enhver tid trække dine penge ud igen.
Risikoen ved investering
Alle former for investering er forbundet med en risiko. Du kan tjene gode penge, men der er også en risiko for, at du taber det, du har investeret. For at opnå et afkast er du nødt til at acceptere muligheden for tab. Derfor er det vigtigt at klarlægge, hvor dit risikoniveau ligger.