Hedgefond spekulerer massivt i Danisco

Udgivet den 10-05-2011  |  kl. 06:12  |  

Den amerikanske hedgefond Elliott Associates står til kæmpegevinst på opkøb af Danisco-aktier. Det er nemlig fuldt lovligt, hvis DuPont efter buddets udløb køber Elliott ud til en højere kurs end de øvrige Danisco-aktionærer får. Det skriver Berlingske Business tirsdag.

Spekulationsfonden har nemlig bragt sig i en situation hvor de formegenlig vil stå tilbage som mindretalsaktionær, når Dupont fredag afslutter sit bud på Danisco.

- Jeg kan ikke huske, at man tidligere i Danmark har oplevet en situation som denne. I nogle europæiske lande har man regler, der forhindrer en byder i at købe mindretalsaktionærer ud til en højere pris end det oprindelige bud. Men en sådan regel har vi ikke herhjemme. I stedet har vi en regel om, at man skal tvangsindløse ved 90 procents ejerskab. Men når DuPont for eksempel 85 procent på fredag, er der intet til hinder for, at de gennemfører handlen til kurs 700. Og så kort tid efter køber Elliott og de øvrige mindretalsaktionærer ud af Danisco til en lidt højere kurs, siger Jesper Lau Hansen, professor, dr. jur. og ekspert i børsret på Københavns Universitet til avisen.

 

Udgivet af: NPinvestordk