Hug til tyske Mercedes-Benz efter nedjustering

Udgivet den 20-09-2024  |  kl. 09:52  |  

Tyske Mercedes-Benz dropper på den børsen i Frankfurt, efter at bilgiganten har sat forventningerne til året markant ned.

Det er kineserne og forretningen her, der får skylden for, at resultaterne ventes at lande en del lavere end forventet.

Det justerede afkast i koncernens vigtigste enhed ventes at lande mellem 7,5-8,5 pct. mod før 11 pct.

Det kinesiske marked fortsætter mere eller mindre på frysepunktet, hvilket skader salget af Mercedes' dyreste modeller som S-Class og Maybach.

Aktien dropper 8,2 pct. til 54,18 euro.

Topchefen i koncernen, Ola Källenius, siger ifølge Bloomberg News, at Mercedes vil gøre "alt, hvad vi overhovedet kan," for at skubbe udviklingen i den rigtige retning. Og han tilføjer, at det også bliver et par nye modeller inkluderet i det kinesiske udvalg.

- Vi vil aktivt udnytte vinden og ikke bare lade os blæse med, siger topchefen.

TYSK INDUSTRI UNDER PRES

Udmeldingen fra Mercedes-Benz er blot den seneste tilbageslag i en af de vigtigste industrier i Tyskland. Bilindustrien kæmper med omstilling fra bil- og dieselbiler til elbiler, og nedkøling af den kinesiske industri topper bægeret.

Volkswagen, der er Europas største bilkoncern, måtte tidligere på måneden droppe en række jobgarantier for sine tyske ansatte som led i spareprogrammer. Samtidig har VW luftet muligheden for fabrikslukninger.

Tiltaget sker med henblik på at reducere omkostningerne i Tyskland til et konkurrencedygtigt niveau, oplyste Volswagens HR-chef, Gunnar Kilian, i en meddelelse.

Også BMW har skruet ned for forventningerne til 2024. Her er årsagen til dels stoppede leverancer og tekniske tiltag forbundet med det integrerede bremsesystem IBS, som producenten får fra en underleverandør. Disse forhold vil få en negativ effekt på salget i andet halvår.

VW og BMW falder begge fredag morgen til henholdsvis 2,9 pct. til 96,58 euro og 4 pct. til 73,10 euro.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯