Torsdagens aviser med Vestas, Ambu og SAS

Udgivet den 02-05-2019  |  kl. 06:32  |  

BØRSEN

MHI VESTAS VIL VINDE DUEL PÅ HAVET I USA OG ASIEN

Havmølleproducenten MHi Vestas halter bagefter suveræne Siemens Gamesa i Europa, men satser på at besejre rivalen på de uopdyrkede markeder for havvind i USA og Asien. Topchef i MHI Vestas, Philippe Kavafyan, vil have en markedsandel på mere end 50 pct. på mange af de nye markeder. (Forside, side 6-7)

ØRSTED VANDT HAVVIND-UDBUD I TAIWAN - NU GÆLDER ANDRE MARKEDER

Med beslutningen taget om at opføre 900 MW i Taiwan afventer Ørsted nu spændt resultatet af fem store auktioner inden for de næste tre måneder i blandt andet USA, Frankrig og Holland. (Side 8)

ØRSTED TROR PÅ HURTIGT RADIUS-SALG I EFTERÅRET

På trods af en nyligt kuldsejlet salgsproces efter svigtende politisk opbakning venter Ørsted fortsat at skille sig af med datterselskabet Radius i år. (Side 8)

BANKER SLÅS OM UDLÅN TIL VIRKSOMHEDERNE

Der er stor rift om erhvervskunderne, melder Sydbank og Ringkjøbing Landbobank. Også Nordens største bank, Nordea, oplever presset. (Side 10)

AMBU-CHEF ANTYDER NÆSTE STORSÆLLERT ER NÆR

Potentialet for Ambus salg skaber splittelse blandt analytikere, men topchef Lars Marcher er stadig optimist og ser stor vækst forude. (Side 11)

KAPITALFOND SENDER RUMTEKNOLOGI PÅ BØRSEN

Den danske udvikler af rumfartsudstyr Danish Aerospace Company, der ejes af M. Goldschmidt Capital, planlægger en notering på Nasdaq First North-børsen i næste uge. (Side 12)

DSV HOLDER FAST I INTEGRATIONSMODEL

DSV går ikke på kompromis med den integrationsmodel, der har sikret dem vækst gennem opkøb af konkurrenter. Det slår topchef Jens Bjørn Andersen fast i forlængelse af virksomhedens regnskab. (Side 12)

GN LANDER 19 PCT. ORGANISK VÆKST

Med høj organisk vækst er GN Audio godt på vej til at indhente GN Hearing. Det blev bekræftet, da GN onsdag aflagde kvartalsregnskab. (Side 15)

NOVO NORDISK GØR KLAR TIL VÆKSTACCELERATION

Der er fart på salget af GLP1-medicin, og den ventede lancering af en diabetespille kan give et yderligere løft til væksten i Novo Nordisk. (Side 16)

BERLINGSKE BUSINESS

ØRSTED RUSTER SIG TIL KONKURRENCE PÅ HAVET

Med de teknologiske fremskridt vokser konkurrencen og interessen for store havvindprojekter fra nogle af verdens største energiselskaber som Shell og Equinor. Ørsted afvise, at den stigende konkurrence vil få stor betydning for selskabet. (Forside, side 4)

EN SVÆRM AF RETSSAGER PÅ VEJ MOD SAS

En stribe virksomheder, der hjælper flypassagerer med at få kompensation, forbereder sig på at hive SAS i retten til et formentlig langtrukkent opgør. Trafikstyrelsen vil ikke forholde sig til sagen endnu. (Side 6)

MOBILEPAY UDVIKLET FOR FORSIKRINGER

Forsikringsbranchen står i stampe og er ikke fulgt med tiden. Det var analysen fra folkene bag forsikringsappen Undo, der skal gøre det nemmere at købe og benytte sig af sin forsikring. Appen har fået tocifret millioninvestering fra Tryg. (Side 12-13)

SCHWEIZISK GIGANT SVARER PÅ NOVO-ANGRAB MED MILLIARDOPKØB I USA

Novo Nordisk forsøgte i begyndelsen af 2018 at overrumple rivalen Roche med en offensivt skaktræk i det lukrative forretningsben indenfor blødersygdomme, men tabte budkrig om belgisk biotekselskab med et brag. Nu slår den schweiziske gigant tilbage med et milliardopkøb i USA. (Side 14)

JYLLANDS-POSTEN ERHVERV

PROBLEMER I USA OVERSKYGGER AMBUS ELLERS STÆRKE KVARTAL

Ambu har gang i salget og leverer det bedste resultat nogensinde. Trods de positive elementer overskygges regnskabet delvist af en række problemer. (Forside, side 8-9)

ØRSTED POSITIVT OVERRASKET OVER LANDVIND I USA

Ørsted vil allerede ved udgangen af året være 80 pct. af vejen mod sit 2022-mål for landvind. Selskabets finansdirektør åbner for at hæve barren. (Side 4-5)

GN'S NYE CHEF JUBLER OVER OPTUR

GN er på rekordtid blevet markedsleder på det amerikanske marked for høreapparater til militærveteraner. På et halvt år har GN mere end fordoblet sin markedsandel. (Side 8-9)

DFDS HAR MISTET BREXITKONTRAKTER

Det britiske transportministerium har besluttet at annullere de brexit-kontrakter med blandt andet DFDS, som skulle sikre ekstra kapacitet i tilfælde af brexit uden aftale. (Side 9)

LANDBOBANKCHEF BLIVER I DÅRLIGT HUMØR AF HVIDVASKSAGER

Ringkjøbing Landbobank øger indtjeningen og får marginalt flere kunder som følge af andre bankers hvidvasksager. Men topchef John Fisker bliver i dårligt humør af hvidvasksager. (Side 10)

SYDBANK RETTER FOKUS MOD AT BANKEN GAVNER SAMFUNDET

Sydbank lancerer nyt fokus på at gøre noget godt for samfundet - blandt andet ved at opføre sig ordentligt og tænke grønt. (Side 11)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer