Onsdagens aviser med PFA, B&O og Carlsberg

Udgivet den 01-04-2015  |  kl. 06:38  |  

BØRSEN

MÆGLERE: NU KØBES DER BOLIGER IGEN

Boligmarkedet er på vej tilbage i topform. En stribe af landets største ejendomsmæglerkæder melder om travlhed, og antallet af solgte boliger er tilbage på niveauet før krisen. Der er rekordhøj tillid til boligmarkedet. (Forside, side 6-7)

NORDJYSKE MILLIARDFIRMAER SLÅR HUL PÅ AFRIKA

Danmarks virksomheder førende inden for global fødevarehandel, Nowaco og Kangamiut, vokser kraftigt i Vestafrika, hvor appetitten på fisk er enorm. (Side 8)

PFA FÅR 2000 NYE KUNDER OG FORUDSIGER FLERE FUSIONER

PFA overtager i dag officielt apotekernes pensionskasse, Pensionskassen for Apotekere og Farmaceuter. Fusionen, der har været mere end et år undervejs, sender ca. 2000 kunder og 1,5 mia. opsparingskroner til PFA. Der vil komme flere fusioner, forudser pensionskæmpen. (Side 11)

B&O’S KRISE ER UÆNDRET TRODS MILLIARDSALG

Bang & Olufsen har solgt forretningsbenet Automotive for et milliardbeløb, der overrasker. Men den højtprofilerede Struervirksomhed står fortsat foran store udfordringer. (Side 14-15)

FLERE TILTAG SKAL AFBLÆSE IT-ALARMEN

Den massive efterspørgsel efter it-folk skal løses igennem rekruttering af udenlandsk arbejdskraft og bedre match mellem ledige og virksomheder, lyder det. (Side 16)-17

SPAREKASSE HOLDER 28.000 KUNDER I GARANTFÆNGSEL

Gentagne underskud holder garanthaverne i Den Jyske Sparekasse låst fast i deres garantbeviser. Nu har sparekassen halveret renten. (Side 18-19)

KORRUPTIONSKAMPAGNE SVÆKKER CARLSBERG I KINA

I 2014 faldt ølforbruget for første gang nogensinde i Kina. For Carlsberg, hvor Kina har været en vigtig bidragyder til vækst, blev året derfor en udfordring. Kommunistpartiets kamp mod korruption rammer både embedsværkets festlyst og ølkæmpens vækstmotor i hjertekulen. (Side 24)

BERLINGSKE BUSINESS

LETTET B&O-CHEF: NU OVERLEVER VI

Det lysner for Bang & Olufsen. Et stort frasalg af den danske designkoncerns bilforretning betyder, at de truende skyer over virksomheden langsomt trækker væk. Salget, der i første omgang indbringer mere end én mia. kroner, skaber ro i Bang & Olufsen, hvor der ellers har været sået tvivl om mulighederne for at overleve som selvstændigt selskab. (Forside, side 4-5)

RYANAIR GÅR EFTER SAS I KAMPEN OM FORRETNINGSREJSENDE

Ryanair vil have fat i flere af de indbringende forretningsrejsende og åbner dermed en ny flanke i luftkrigen, som kan komme til at gøre ondt på SAS på den skandinaviske hjemmebane, som traditionelt har været det foretrukne selskab for mange danske forretningsrejsende. (Side 3)

NORDBERG LADER DØREN STÅ PÅ KLEM FOR NY STORAKTIONÆR I VESTAS

Vestas' svenske bestyrelsesformand, Bert Nordberg, vil stadig gerne have en stor aktionær at sparre med om de langsigtede planer. Analytikere vurderer desuden, at en ny storejer kan tage toppen af aktieudsvingene, der er C20s største. (Side 6)

UDFLYTNING TIL ØSTEUROPÆISKE EU-LANDE HAR TOPPET

Det er blevet sværere at trække danske produktionsjob til det nære Østeuropa. Bølgen ser ud til at have toppet, fortæller Danmarks ambassadør i Polen. Lønnen og energiomkostningerne er blevet højere. (Side 7)

JYLLANDSPOSTEN ERHVERV

DANSKE KAPITALFONDE FLOPPER

Trods milliarder fra danske pensionskasser har landets kapitalfonde ikke været i stand til at skaffe et afkast, der kan måle sig med aktiemarkedet eller udenlandske kapitalfonde. (Forside, side 6-7)

UVENTET GAVE RAMMER DANSK ØKONOMI

Væksten i 2014 blev på 1,1 pct., hvilket er en opjustering fra det tidligere 1,0 pct. Det viser tal fra det reviderede nationalregnskab. (Side 2)

VESTAS-FORMAND SKRUER BISSEN PÅ OVERFOR RUNEVAD

Vestas-formand Bert Nordberg indfører nye bonusregler for Vestas-toppen og topchef Anders Runevad. Fremover står og falder bonusbetalingen med, om ledelsen når et fastsat indtjeningsmål. (Side 4)

B&O: DER KOMMER SNART EN PLAN

Frasalg af divisionen for lydudstyr til biler giver ny og stærkt tiltrængt luft til B&P. Men Samtidig taber den tilbageværende del af forretningen penge i stor stil. (Side 4-5)

FINANSKRISEN HAR OPSLUGT CHEFERNES AKTIELØN

På syv år er andelen af privatansatte ledere med aktieløn mere end halveret. Eksperterne er uenige om, hvorvidt aflønningen med værdipapirer er fortid eller vil gøre comeback på ledernes lønsedler fremadrettet. (Side 8-9)

/ritzau/FINANS

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk

Tags:  Danske Aviser❯