Europa/lukning: Volvo i dyk efter faldende ordretal mens tysk kemikæmpe steg

Udgivet den 03-04-2024  |  kl. 17:52  |  

Bilproducenten Volvo var under pres blandt de europæiske aktier onsdag, hvor dugfriske ordretal viste et svigtende salg i USA.

Aktien endte dagen med et fald på 2,8 pct., hvilket gjorde den til en af de dårligst præsterende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der til sammenligning steg 0,3 pct.

Det er investeringsbanken Carnegie, der har set nærmere på sektoren, som viste faldende ordretal for både Volvo, Traton og Daimler.

Her fremgik det, at ordretallet hos Volvo i sidste måned lå under 20.000 enheder, som er det tal, der generelt betragtes som et niveau, der svarer til at erstatte slidte køretøjer, skriver Bloomberg News.

Daimlers aktie dykkede hertil 2,1 pct.

I toppen af indekset gik det bedst for det tyske kemikalieselskab Wacker Chemie, der steg 7,4 pct. til 112,3 euro efter et højere kursmål hos UBS.

UBS har anbefalingen "køb", mens kursmålet er løftet til 137 euro, svarende til 1022 kr., fra tidligere 130 euro, da storbanken ser selskabets prognose som konservativ. Wacker sigter efter et driftsresultat, EBITDA, på 600-800 mio. euro, mens UBS tror på 840 mio.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder