Råvarer: Oliepriserne bevæger sig op efter kraftigt fald sidste uge

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 07:05  |  

Oliepriserne bevæger sig op i den tidlige handel mandag på fornyet usikkerhed om konflikten i Mellemøsten.

Fremgangen følger et fald sidste uge på 7 pct. på grund af bekymringer om efterspørgslen i Kina.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster mandag morgen 73,40 dollar mod 72,88 dollar fredag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 69,62 dollar mod 69,07 dollar fredag eftermiddag.

Det ugentlige fald er det største siden den 2. september og skyldtes en svækket økonomisk vækst i Kina og faldende risikopræmier i Mellemøsten.

Konflikten i Mellemøsten er i mellemtiden intensiveret henover weekenden, efter at Israel har meddelt, at forberedelserne af angreb på mål i den libanesiske hovedstad Beirut med forbindelser til Hizbollahs finansielle operationer var undervejs, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hizbollah sagde fredag, at gruppen er på vej ind i en ny og eskalerende fase i sin krig mod Israel.

En eskalering af konflikten kan skabe frygt for forsyningsforstyrrelser og dermed stigninger i olieprisen.

Kina sænkede mandag morgen de toneangivende udlånsrenter som en del af en bredere stimuluspakke for at genoplive økonomien, skriver Reuters.

Data viste fredag, at den økonomiske vækst i Kina i tredje kvartal var på sit laveste siden begyndelsen af 2023, hvilket øgede bekymringerne om olieefterspørgslen.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld mandag morgen 2730,91 dollar mod 2717,42 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Alberte Leonharder Vig

Tags:  Natural Resources❯ 

Seneste nyheder