USA/lukning: S&P 500 og Dow Jones i rekord efter årets længste stigningsrække

Udgivet den 21-10-2024  |  kl. 06:32  |  

Aktiemarkedet i USA gik fredag op til endnu en rekord og sikrede sig det sjette ugeplus i træk, hvilket er årets længste stigningsrække.

Og stigningerne kan fortsætte mandag. Futures indikerer i hvert fald små plusser på knap 0,1 pct., når markedet åbner i New York sener på dagen.

Det var især teknologiaktierne, der trak frem fredag, mens renterne satte sig lidt efter den senere tids stigninger. Omvendt faldt olieprisen fredag, og det tyngede energisektoren.

På regnskabsfronten skinnede Netflix med en markant fremgang til rekord, da streamingkæmpen i tredje kvartal fik flere nye kunder end ventet. Omvendt fortsatte de dårlige nyheder med at komme fra de amerikanske sygekasser.

Det brede S&P 500 vandt frem med 0,4 pct. og endte i årets 47. lukkerekord på 5864,67 indekspoint, samtidig med at indekset for ugen vandt 0,9 pct.

Dow Jones gik også op med 0,1 pct. fra sin torsdagsrekord til lukketop nummer 38 i 2024.

Nasdaq steg imidlertid mest fredag med 0,6 pct., og indekset er nu blot 0,8 pct. fra sin seneste rekord fra juli.

- Bæredygtigheden af bull-markedet i aktier forbedres, siger David Donabedian, der er investeringschef hos CIBC Private Health, til Bloomberg News.

- Bare se på det fundamentale. Tredje kvartals regnskaber er solilde. De økonomiske data fortsætter med at pege mod vækst. Denne uges detailsalg var bedre end ventet, hvilket fortæller os, at forbrugerne stadig åbner pungen. Og den positive kursudvikling breder sig ud, fortsætter han.

NETFLIX I VEJRET

I S&P 500 førte kommunikationsservice an med et plus på 0,9 pct., da Netflix trak op med en kursstigning på 11,1 pct.til lukkerekorden 763,89 dollar.

Antallet af nye kunder steg nemlig mere end ventet, og streamingkæmpen så i tredje kvartal en vækst på 15 pct., hvilket var lidt mere end ventet.

Samtidig var salgsprognosen på 43-44 mia. dollar for næste år ifølge Bloomberg News en tand bedre en buddet på Wall Street.

I samme sektor vandt Alphabet også 0,3 pct., mens Meta Platforms satte sig 0,1 pct.

Der var fredag også fremgang til it-aktierne på 0,5 pct., mens cyklisk forbrug steg tilsvarende. Energiaktierne faldt omvendt mest med 0,4 pct., da olieprisen dalede 1,7 pct.

Apple trak imidlertid mest op i markedet med et plus på 1,2 pct. Der har været bekymringer omkring salget af den nye iPhone 16, især på det kinesiske marked, men Bloomberg News rapporterede fredag med henvisning til Counterpoint Research, at salget af iPhone 16 i Kina i de første tre uger har overgået sidste års salg af iPhone 15 i samme periode med 20 pct.

I samme sektor fortsatte chipkæmpen Nvidia også op med et plus på 0,8 pct., og Microsoft steg 0,4 pct.

I cyklisk forbrug vandt Amazon samtidig 0,8 pct., mens Tesla faldt 0,1 pct.

AKTIVIST HAR KØBT OP

Der var fredag en del regnskaber på menuen. På vindersiden var, udover Netflix, medicoproducenten Intuitive Surgical, der blev sendt op med 10,0 pct. i kølvandet på en bedre indtjening i tredje kvartal end ventet og efterfølgende en håndfuld løftede kursmål.

Fødevareproducenten Lamb Weston vandt desuden fredag frem med et plus på 10,2 pct., da aktivistinvestoren Jana Partners oplyste, at den har købt en ejerandel på 5 pct.

I den anden ende faldt sygekassen og apotekerkæden CVS Health med 5,2 pct. efter skuffende foreløbige regnskabstal for tredje kvartal og en udskiftning på posten som topchef.

American Express faldt desuden 3,2 pct. trods en opjustering af indtjeningsforventningerne efter tredje kvartal, fordi investorerne alligevel er bekymrede for salgsvæksten.

Forbrugsvarekæmpen Procter & Gamble satte sig samtidig 0,6 pct. efter et regnskab, som vidnede om svag efterspørgsel på skønhedsprodukter og produkter til babypleje.

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯