Ørsted får skatterabat godkendt i New Jersey

Udgivet den 04-07-2023  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

Lovgiverne i den amerikanske delstat New Jersey har mandag godkendt en ny lov, der giver Ørsted mulighed for at beholde alle de skatterabatter, som koncernens havvindprojekt Ocean Wind måtte modtage.

Det skriver Recharge News.

Vedtagelsen af loven mangler blot guvernør Phil Murphys underskrift, men han vurderes at være positiv over for udviklingen af vedvarende energi i delstaten.

Den nye lov kritiseres dog kraftigt af en af mindretallets delstatssenatorer, republikaneren Edward Durr, som mener, at 1 mia. dollar af skatteydernes penge nu ender hos et "udenlandsk" selskab.

- Ørsted gik som en del af godkendelsesprocessen med til at ansøge om og returnere enhver føderal skatterabat, som måtte være tilrådighed, til elkunderne for at modvirke de højere omkostninger, som elkunderne betaler i dag for udviklingen af vindenergi, siger Edward Durr.

- Trods den kontrakt, de skrev under på, indser Ørsted, at vindprojekter ikke giver økonomisk mening uden store tilskud fra staten, så nu kigger de efter en stor gave på bekostning af forsyningskunderne.

Ocean Wind er et projekt med en kapacitet på 1,1 gigawatt, GW, og ligesom andre projekter er det blevet økonomisk påvirket af øgede omkostninger på grund af den høje inflation.

Link til original artikel (abonnement): https://www.rechargenews.com/wind/senator-slams-1bn-for-foreign-corporat...

.\\˙ MarketWire

Redaktion

Tags:  Shares❯ 

Seneste nyheder