Ørsted: Myndigheder godkender Rhode Island-kontrakt

Udgivet den 29-05-2019  |  kl. 15:48  |  
Arkiv: Foto

Myndighederne i Rhode Island godkendte tirsdag en 20-årig elkøbsaftale på det 400 megawatt (MW) store Revolution Wind-projekt i den nordlige stat, som Ørsted ejer sammen med partneren Eversource.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Ørsted.

Ørsted frasolgte i februar halvdelen af visse af de havvindaktiviteter i New England, som fulgte med købet af rivalen Deepwater Wind, til Eversource for omkring 225 mio. dollar. Siden 2016 har Ørsted og Eversource været partnere på havvindmølleprojektet Bay State Wind i Massachusetts.

Projektet Revolution Wind er Rhode Islands anden havvindmøllepark og vil generere nok energi til at dække forbruget hos mere end 270.000 gennemsnitlige hjem om året - svarende til omkring en fjerdel af den totale elektricitet brugt blandt indbyggerne i Rhode Island årligt, lyder det videre i meddelelsen.

Tidligere i år kom det frem, at projektet blev vundet til en pris på 98,43 dollar per megawatt-time. Ifølge Sydbank-analytiker Morten Imsgard var prisen som ventet. Han sagde dengang, at prisen var et eksempel på, at der ikke blev givet ved dørene i USA, og at man "skulle være villig til at byde meget aggressivt for at være med på det amerikanske marked".

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Shares❯ 

Relaterede nyheder