Aktier/åbning: Carlsberg i fokus på endnu en dag med rekord i C25

Udgivet den 10-07-2020  |  kl. 09:19  |  
Arkiv: Vestas

Virusnervøsiteten er atter krøbet ind i markedet igen og giver en spids risk-off fredag. Men trods det er der rekord i C25, hvor Carlsberg med en foreløbig melding om første halvår blæser til vejrs.

Med en sommertynd nøgletalskalender og ingen skemasatte selskabsnyheder vil fokus holde sig på virusudviklingen og betydningen for det globale opsving.

Ugens rekordrække i C25 holder lige også fredag, hvor Carlsberg trækker markant op. Indekset åbner positivt og ligger efter ti minutters handel med en stigning på 0,2 pct. til indeks 1407,62.

De fleste selskaber er i stilleperiode, men hos analytikerne er der ikke stilleperiode. De tager selskaberne under behandling, og det giver flere kursmåls- og anbefalingsændringer.

Carlsberg leverede en foreløbige opdatering på første halvår. Forventningerne forbliver fortsat suspenderede, men ellers meldes om rebound i Kina, Vesteuropa kom godt igen mod slutningen af kvartalet, og Østeuropa er ikke så påvirket af corona.

Bryggerikoncernen ser et organisk fald i driftsoverskuddet på 8,9 pct. i første halvår og omsætningen faldt 14,6 pct.

Markedet havde nok ventet noget værre, og aktien sendes op med 4,6 pct. til 911,60 kr.

Ellers er det kursmålsændringer, der giver opmærksomhed.

EN GODS HÅNDFULD KURSMÅL

Vindmøllekoncernen Vestas har fået sænket anbefalingen af analytikere hos Morningstar. Anbefalingen lyder nu på "sælg" mod tidligere "hold".

Vestas falder 0,7 pct. til 745,20 kr.

Genmab har fået løftet kursmålet til 2400 kr. fra 2250 kr. af britiske Barclays, der fastholder anbefalingen "overvægt".

Genmab falder til 2313 kr. fra torsdagens rekord på 2334 kr.

Også Ørsted sluttede torsdag i rekord, mens den fredag falder 0,2 pct. til 840,60 kr.

Energikoncernen lukkede i 842 kr. efter en stigning på 0,1 pct.

Enzymkoncernen Novozymes, der onsdag overraskende leverede en salgsopdatering for årets første halvdel, fik torsdag reduceret både kursmål og anbefaling hos den svenske investeringsbank SEB.

Anbefalingen reduceredes til "sælg" fra "hold", og kursmålet sænkedes til 340 kr. fra 355 kr.

Novozymes falder 0,5 pct. til 377,50 kr.

Forsikringskoncernen Tryg har fredag fået hævet kursmålet af britiske HSBC og amerikanske Morgan Stanley, efter at koncernen torsdag præsenterede regnskab for andet kvartal af 2020.

HSBC løfter kursmålet til 170 kr. fra 151 kr. og fastholder anbefalingen "reducer", mens Morgan Stanley mere beskedent løfter sit kursmål for aktien med en flad femmer til 150 kr., og ligeledes fastholder anbefalingen, der lyder på "undervægt".

Tryg stiger 0,8 pct. til 192,50 kr. efter et fald på 4,6 pct. torsdag.

Også servicegiganten ISS er blevet taget under kærlig behandling. Credit Suisse har fået skåret 25 kr. af det langsigtede kursmål, så det nu er på 140 kr. Finanshuset fastholder anbefalingen "outperform".

ISS falder 0,7 pct. fredag morgen til 98,78 kr.

/ritzau/FINANS

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Relaterede nyheder