AKTIER: Sommermarked uden retningspil fra USA

Udgivet den 04-07-2005  |  kl. 17:03  |  

Det danske aktiemarked oplevede en mandag med kurser på niveauet i en særdeles interesseløs handel. Markedet var temmelig dødt, dels på grund af sommerferien, dels på grund af, at USA holdt lukket pga. Independence Day.

Ved lukningen lå det toneangivende KFX-indeks 0,10 point (0,03 pct.) lavere i 344,67.

Dollaren styrkedes yderligere over dagen og handledes sidst på dagen i 6,26 kr., hvilket understøttede de eksportorienterede virksomheder. Novozymes steg 0,3 pct. til 302,50 kr., mens Lundbeck steg 0,2 pct. til kurs 157. Novo blev dog sendt 1,3 pct. ned i 313,50 kr.

Den internationale investeringsbank Merrill Lynch vurderer, at dollarens styrke vil hæve indtjeningen i de europæiske medicinalselskaber. USA står for i gennemsnit 40 pct. af disse virksomheders salg, og for mange er der tale om en endnu større andel.

Carlsberg er på vej ud af Spanien, idet partnerskabet med den iberiske halvøs anden største brygger Mahou-San Miguel lakker mod enden, skrev Børsen. Til gengæld har investeringer i Østeuropa og i Kina sikret Carlsberg et brohoved ind i fremtiden. - Vi bliver aldrig størst, men vi vil være bedst, sagde adm. direktør Nils Smedegaard Andersen til Berlingske Business. Carlsberg er blevet sendt 0,6 pct. op i 316 kr. efter disse artikler.

Det var blandt sidepapirerne, der skete mest. Således stiger RTX Telecom 7,2 pct til kurs 89 efter den seneste tids nyheder omkring koncernens Skype-kompatible DUALphone.

ØK var også i vælten, efter at selskabet er blevet tvunget til at tilbagetrække et parti modermælkserstatning fra det thailandske marked efter fund af bakterier i et produkt. ØK bedyrer dog, at de efter omfattende test ikke har kunnet finde bakterier i det pågældende Dumex produkt.

- Tilbagetrækningen af partiet får ikke umiddelbart nogen effekt på regnskabet, da det kun repræsenterer en værdi på 750.000 kr., skriver Jyske Bank i en kommentar. ØK endte uændret i 436 kr.

Tirsdag aflægger Chr. Hansen regnskab for 3. kvartal, og aktien steg 1,5 pct. forud for tallene.

Af Jean M. Dühring, jean@netposten.dk

Udgivet af: NPinvestordk