Aktier/middag: DFDS springer op efter regnskab i ellers roligt marked

Udgivet den 12-11-2019  |  kl. 11:44  |  
Arkiv: Foto

Mens beskedne bevægelser præger aktierne i C25-indekset på det danske aktiemarked tirsdag middag, er der blandt sidepapirerne positivt spot på DFDS efter rederiets regnskab for tredje kvartal og en præcisering af forventningerne til 2019.

Generelt er bevægelserne i de store europæiske aktieindeks ved middagstid beherskede, og herhjemme ligger eliteindekset ved 11.30-tiden 0,1 pct. højere i 1195,89.

I den tidlige handel tirsdag var indekset oppe at runde 1198,68, og det havde dermed passeret lukkerekorden på 1196,67, der blev sat tilbage i november 2017, før det faldt tilbage mod status quo igen.

LETTELSE OM DFDS

Dagens hidtil største stigning tegner DFDS sig for med et plus på 6,5 pct. til 291,20 kr. efter et regnskab, hvori selskabet præciserede de forventninger til 2019, som det nedjusterede til i halvårsregnskabet tilbage i august.

- Det er relativt fredeligt på markedet, hvor der dog er fokus på regnskabet fra DFDS, som stikker lidt af. Det gør den nok, fordi forventningerne var banket godt ned, og så bliver det taget som et "relief", at den underliggende drift er udmærket.

- Det er selvfølgelig en pæn kursreaktion, og det overrasker mig lidt, at den er 7 pct. oppe - det virker lidt meget, siger aktiechef Tue Østergaard fra ABG Sundal Collier.

I tredje kvartal øgede DFDS omsætningen med 2 pct. til 4472 mio. kr., mens EBITDA-resultatet faldt med 0,2 pct. til 1195 mio. kr. Rederiet er præget af opbremsningen i handlen mellem Storbritannien og EU som følge af brexit, og DFDS melder desuden om driftsmæssige udfordringer i Middelhavet.

MULIG BEDRING AF ØKONOMIEN I 2020

Til gengæld aner rederiets topchef, Torben Carlsen, lys forude.

- Jeg tror egentlig, at vi kan være heldige at se en lidt stærkere økonomi ind i 2020. Vi kan selvfølgelig godt se, at Tyskland er ramt af en afmatning, men vores tyrkiske forretning ser ud til at få noget mere vækst i 2020, siger han.

I C25 topper Mærsk B med en stigning på 1,2 pct. til 9096 kr. Aktien har haft en god periode, efter at der i markedet har været mere positive toner fremme om muligheden for, at USA og Kina kan nå til enighed om en eller anden form for handelsaftale.

Mandag kom det frem, at selskabets driftsdirektør, Søren Toft, der har haft titel af chief operating officer, har besluttet at søge anden udfordring uden for rederiet og har forladt Mærsk. Administrerende direktør Søren Skou overtager opgaverne midlertidigt.

- Det er en meget flad udvikling, vi ser i C25. Der har været lidt snak om Mærsk efter direktørafgangen i går. Det viser sig, at han har fået et nyt job, og det er vel en fair årsag, siger Tue Østergaard.

GN OG DEMANT I BUNDEN

DSV Panalpina, der satte rekord mandag, stiger yderligere 0,7 pct. til 738,40 kr. Amerikanske Sanford C. Bernstein har gentaget anbefalingen "underperform", men løftet kursmålet for aktien til 620 kr. fra 550 kr., viser data fra Bloomberg News.

I bunden af C25 ligger GN med et fald på 1,5 pct. til 302,50 kr. Bernstein har genoptaget dækning af GN-aktien, hvilket sker med anbefalingen "market perform" og et kursmål på 300 kr. Demant, som falder 1,2 pct. til 182,70 kr., er endvidere blevet genoptaget med anbefalingen "underperform" og kursmålet 150 kr.

Der er også analysenyt om SAS, idet Nordea har løftet sit kursmål for aktien til 15,36 kr. fra 11,78 kr. efter opjusteringen fra flyselskabet i sidste uge. SAS-aktien stiger 4,3 pct. til 13,32 kr.

FORBEDRING I TORM

Tirsdagen har også budt på regnskab fra rederiet Torm, og det viste fremgang over stort set hele linjen i årets tredje kvartal. Den positive udvikling ser også ud til at fortsætte i det indeværende fjerde kvartal, hvor fragtraterne har nået de højeste niveauer i en årrække.

- Generelt er markedet forbedret der, hvor vi står. Det kan man se i de resultater, og også når vi kigger fremad på fjerde kvartal, hvor de bookinger, vi har, er på det højeste niveau, vi har haft siden starten af 2016, siger Torms administrerende direktør, Jacob Meldgaard.

Torms aktie stiger 0,9 pct. til 64,50 kr.

Senere på dagen kommer der også regnskaber fra Veloxis og SP Group. Op til regnskaberne ligger Veloxis 0,4 pct. højere i 5,36 kr., og SP Group ligger 4,1 pct. højere i 204 kr.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Relaterede nyheder