Aktier/middag: Rockwool dratter til bunds efter sænket anbefaling i mismodigt C25

Udgivet den 07-12-2023  |  kl. 11:39  |  
Arkiv: Foto

Rockwool presses helt i bund i det danske C25-indeks torsdag, hvor den amerikanske investeringsbank JPMorgan har sænket sin anbefaling for aktien.

I den øvre ende stiger Ambu mest efter tilskudsnyt i USA, mens Chr. Hansen og Novozymes ligger med i toppen oven på en ventet nyhed om, at deres fusion kan nærme sig godkendelse i EU.

Samlet set er stemningen dog negativ blandt de danske eliteaktier, og C25-indekset dykker midt på dagen 0,3 pct. til 1738,66. Dermed kan det betyde en ende på den positive stime på seks børsdage i træk.

- Vi ligger lidt nede generelt på aktiemarkedet, og det gælder også i Europa, men det er ikke noget dramatisk. Det skal ses i lyset af en god periode, hvor renterne er kommet ned, og det har styrket aktiemarkedet, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Det hænger sammen med en tro på, at inflationen er på vej ned, som også er det vi har set i nøgletallene, siger han videre til MarketWire.

Torsdag kan nyt om det amerikanske jobmarked i form af tallet for sidste uges nytilmeldte ledige også påvirke retningen. Det er ventet, at der sidste uge var 220.000 nyledige mod 218.000 ugen forinden.

Dermed er banen kridtet op forud for den officielle rapport om det amerikanske arbejdsmarked uden for landbruget, der offentliggøres fredag eftermiddag. Her ventes en jobskabelse på 185.000 fra 150.000 måneden før.

ROCKWOOL FÅR SÆNKET ANBEFALING

Den amerikanske investeringsbank JPMorgan har regnet på flere af de danske eliteaktier.

For Rockwool har det udmøntet sig i en sænket anbefaling til "undervægt" fra "neutral", mens kursmålet sænkes til 1720 kr. fra 1960 kr.

Det sender aktien til bunds i C25-indekset med et fald på 2,5 pct. til 1898,50 kr.

DSV har imens fået hævet kursmålet til 1580 kr. fra 1340 kr. hos JPMorgan, der gentager den positive anbefaling "overvægt".

Aktien stiger 0,1 pct. til 1094 kr.

Omvendt er kursmålet for Mærsk sænket til 13.500 kr. fra 13.800 kr. Også her gentages anbefalingen "overvægt".

B-aktien i Mærsk dykker 1,7 pct. til 10.420 kr.

VESTAS OG PANDORA LØFTES

Vestas' kursmål er løftet til 220 kr. fra 200 kr. hos Deutsche Bank, der holder fast i sin købsanbefaling.

Vindmølleaktien bakker dog 1,5 pct. til 188,70 kr.

Pandora får samtidig løftet sit kursmål til 1140 kr. fra 910 kr. hos BNP Paribas Exane, mens den positive anbefaling "outperform" bliver gentaget.

Det er dermed det højeste kursmål blandt alle de analytikere, der følger aktien i Bloombergs opgørelse.

Aktien stiger 0,7 pct. til 922,20 kr.

CHR HANSEN OG NOVOZYMES NÆRMER SIG FUSION

De to enzym-aktier Novozymes og Chr. Hansen rykker efter alt at dømme nærmere den længe ventede fusion, som selskaberne annoncerede for et år siden.

Det erfarer Reuters baseret på et par anonyme kilder med indsigt i sagen, efter at EU's konkurrencemyndigheder i november ellers udtrykte bekymring.

Og den positive opmærksomhed kan være med til at løfte aktierne, der torsdag indtager topplaceringer i det danske eliteindeks, vurderer Martin Munk.

- Det ligner, at vi kommer tættere på en endelig opgørelse, så selv om det var ventet, kan det godt skabe lidt fokus på de to igen, siger han.

Chr. Hansen stiger torsdag 1,5 pct. til 556 kr., mens Novozymes løftes 1,4 pct. til 363,50 kr.

Helt i toppen er der dog mest fremgang til Ambu, der stiger 2,2 pct. til 91,46 kr. efter nyt i USA.

Her har sundhedsmyndighederne, Centers for Medicare and Medicaid Services, givet særstatus til et af selskabets endoskoper, som giver mulighed for refusion.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder