Aktier/tendens: Forsigtig start i vente op til jobrapport - Bioporto i fokus

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 08:20  |  

Der ventes en relativ rolig åbning og formiddag på aktiemarkederne fredag. Der er ikke mange skemasatte selskabsnyheder og dagens altoverskyggende begivenhed - den amerikansk jobrapport for november - offentliggøres først midt på eftermiddagen. Investorerne ventes at forholde sig i ro fra morgenstunden fredag.

Fredag morgen har den afventede stemning overtaget med amerikanske indeksfutures, der kun flytter sig marginalt. En anelse bedre ser det ud i Europa, hvor futures for både Euro Stoxx 50, FTSE 100 og DAX ligger omkring 0,2 pct. højere.

Selskabsmæssigt skal man ud i aktieperiferien for at finde noget større. Bioporto har opnået en stor milepæl med en amerikansk godkendelse af sin NGAL-nyretest.

Torsdag lukkede det dansk C25-indeks 0,7 pct. lavere end dagen før i 1731,67 og endte dermed seks positive handelsdage i træk.

Dagens absolut vigtigste begivenhed bliver frigivelsen af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for november.

- Den seneste tid har nøgletallene for det amerikanske arbejdsmarked generelt peget på en gradvis afkøling i form af færre ledige stillinger og tegn på en stigende arbejdsløshed. Afmatningen kommer dog fra et særdeles stærkt udgangspunkt, og derfor bliver både udviklingen i arbejdsløsheden og lønningerne særdeles vigtige parametre for den amerikanske centralbank, når de holder julemøde i næste uge, vurderer Nordea i en morgenkommentar.

BIOPORTO FÅR AMERIKANSK GODKENDELSE

Bioporto, der torsdag lukkede uændret i 2,27 kr., kan glæde investorerne med en amerikansk markedsføringsgodkendelse til nyretesten NGAL for patienter i alderen 3 måneder til og med 21 år. Det oplyste selskabet sent torsdag.

Testen, der har navnet ProNephro AKI på det amerikanske marked, bruges til at påvise akut nyreskade hos patienter. Det er den første af sin slags godkendt til brug i børn og unge patienter i USA.

MÆRSK SER STIGENDE RATER

Mærsk kan komme i fokus i forbindelse med offentliggørelsen af det ugentlige rateindeks Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over.

Spotpriserne på containerfragt fra Shanghai stiger for anden uge i træk.

Rateindekset viser en stigning på 2,1 pct. til 1032,21 og fortsætter dermed tilværelsen omkring 1000, hvor det hele året har svinget mellem en bund i 886,85, i oktober og en top i 1067,88, der blev nået i første uge af november. Spotrateindekset ligger nu 9,3 pct. lavere end samme tid sidste år.

Mærsks asiatiske kolleger indenfor containerfart ligger overvejende i rødt fredag morgen.

Mærsk-aktierne faldt torsdag 1,9 pct. til 10.395 kr.

COLOPLAST VIL FALDE

Aktierne i medicoselskabet Coloplast står til at falde fredag. Der vil dog være tale om et fald af teknisk karakter, da der fragår udbytte på 16 kr. fredag. Udbyttet blev godkendt på den ordinære generalforsamling i går, torsdag

Aktierne i Coloplast faldt torsdag 0,2 pct. til 776,20 kr.

FLS FÅR BARBERET KURSMÅL

FLSmidth, der faldt 0,3 pct. til 285,60 kr. torsdag, har fået skåret sit kursmål til 330 kr. fra 375 kr. af finanshuset JPMorgan. Finanshuset gentager i samme ombæring dog den positive anbefaling "overvægt".

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder