Aktier/tendens: Genmab og Vestas i fokus i ventet positiv start

Udgivet den 16-04-2019  |  kl. 07:54  |  

Meget tyder på det danske aktiemarked åbner med en lille stigning tirsdag. Aktiefutures peger lidt op. Genmab kan blive et af de selskaber, som investorerne vil holde særligt øje med sammen med Vestas.

Mandag lukkede det danske eliteindeks, C25-indekset, med en stigning på 0,5 pct. i indeks 1149. Tirsdag morgen ligger amerikanske aktiefutures med stigninger på mellem 0,1 og 0,2 pct., mens den tyske DAX-future stiger 0,3 pct.

I tirsdagens handel kan Genmab komme i investorernes søgelys, når selskabets amerikanske samarbejdspartner Johnson & Johnson klokken 12.45 dansk tid leverer regnskab for første kvartal.

Her vil aktionærerne særligt have fokus på, hvor meget det amerikanske selskab har solgt af kræftmidlet Darzalex, som det sælger på licens fra Genmab.

Mandag endte Genmab-aktien dagen med et fald på 0,9 pct. til 1149 kr.

Investorerne kan også skæve til Simcorp tirsdag, når verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, leverer regnskab for første kvartal. Den amerikanske gigant er en konkurrent til danske Simcorp med sin Aladdin-platform. Simcorp sluttede mandag med et fald på 0,1 pct. til 643 kr.

VESTAS SER USA-VÆKST OGSÅ EFTER PTC

Også Vestas kan komme på investorernes radar i tirsdagens handel, efter at Vestas' amerikanske chef, Chris Brown, i et indlæg hos mediet Greentechmedia har skrevet, at vindenergi i USA snart kan klare sig uden støtte. Det skriver Finans.

I sit indlæg skriver Chris Brown også, at udfasningen af støtte vil indvarsle en ny vækstæra, fordi kapitalomkostningen til støttefri projekter er lavere end under det nuværende støtteregime.

- Væksten vil se anderledes ud, end vi er vant til. Projektudviklere er nødt til at lave en ny formular til at beregne omkostninger og værdi efter PTC'en (støtteordningen i USA, red.). Nogen vil nok blive overrasket over, hvordan økonomien lægger op til en ny vækstfase for industrien, skriver Chris Brown i sit indlæg ifølge Finans.

Mandag steg Vestas-aktien med 1 pct. til 600,20 kr.

Derudover kan også Mærsk tage lidt af opmærksomheden tirsdag. Et halvt år efter annonceringen af Digital Container Shipping Association, DCSA, der er et samarbejde mellem flere af verdens største rederier, får Thomas Bagge fra A.P Møller-Mærsk ansvar for en fælles digital satsning i industrien, hvor digitale værktøjer skal standardiseres, mens der banes vej for nye. Det skriver Børsen tirsdag.

Mærsk B-aktien sluttede mandag med en stigning på 1,2 pct. til 8616 kr.

MANDAGENS TOP

Allerøverst i toppen af indekset mandag landede medicoselskabet Ambu med en stigning på 7,4 pct. til 188,70 kr.

Ambu-aktien var godt hjulpet på vej af foreløbige resultater fra en undersøgelse, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, står bag. Resultaterne indikerer, at smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er højere end forventet.

Nyheden har bragt fokus på potentialet for de duodenoskoper til engangsbrug, som Ambu har under udvikling.

Uden for C25-indekset havde Cbrain-aktien medvind mandag. Aktien endte dagen med en stigning på 18,7 pct. til 30,50 kr. Stigningen fulgte i hælene på en nyhed fra fredag, om at Cbrain har vundet en ordre i Tyskland, hvor selskabet skal levere sin F2-baserede løsning til en myndighed i den tyske centraladministration.

Mandag ville Cbrain-topchef Per Tejs Knudsen ikke fortælle meget nærmere omkring ordren af hensyn til "konkurrencesituationen på det tyske marked". Men han sagde, at ordren var den sjette til den pågældende myndighed, og at myndigheden er stor og repræsenteret i samtlige tyske delstater, som der er 16 af i alt inklusive bystater.

/ritzau/FINANS

Nicoline Lärka Sørensen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Strategier du kan handle

Navn
 
+/-(%)
 
Tid

 
9,67%
 
14:27:01

 
6,70%
 
14:27:01

 
1,87%
 
14:27:01

 
1,68%
 
26/06/19

 
-1,30%
 
14:27:01

Copytrading - kopier handler fra ovenstående strategier så de eksekveres live på din egen konto.
Læs mere her.

 

Seneste nyheder