Aktier/tendens: Mærsk, Danske Bank, DSV og Flügger i fokus

Udgivet den 22-09-2020  |  kl. 08:12  |  
Arkiv: Foto

Efter en elendig ugestart for de globale aktier mandag er der mildere vinde at spore tirsdag, hvor futures peger på en positiv åbning i Europa. Herhjemme vil der fra åbningen komme fokus på A.P. Møller-Mærsk, efter at analytikerne hos storbanken JPMorgan har regnet sig frem til et stort potentiale i aktien.

Det danske C25-indeks dykkede mandag med hele 1,5 pct. efter fald i samtlige 25 aktier i indekset. Flere andre steder var nedturen dog endnu mere udtalt, herunder i Tyskland, hvor DAX-indekset faldet hele 4,4 pct.

Den negative stemning skyldes en acceleration af spredningen af covid-19 mange steder, hvilket har fået flere lande til igen at indføre forskellige restriktioner og nedlukninger for at få kontrol med virusset.

I USA rettede det brede S&P 500-indeks sig mandag aften dog 1,3 pct. efter dansk børslukketid og reducerede en nedtur i indekset til 1,2 pct.

DAX-FUTURE LIGGER I PLUS

Det smitter tirsdag morgen af på de europæiske aktiefutures, herunder den tyske DAX-future, som ligger 0,5 pct. højere trods fald i de amerikanske aktiefutures på 0,3-0,5 pct.

- Hen over natten er den negative stemning fortsat i Asien, om end handelsaktiviteten er lavere, da Japan fortsat har lukket. Til gengæld tyder formarkederne på, at de europæiske aktier vil åbne med stigninger her til morgen, skriver chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en morgenkommentar.

Mærsk-aktierne var blandt de mest faldende blandt de danske eliteaktier mandag med fald på omkring 4 pct. Tirsdag kan de dog måske hente støtte i en ny analyse fra den amerikanske storbank JPMorgan, som har hævet såvel Mærsks kursmål og anbefaling.

Anbefalingen er sat op til "overvægt" fra "neutral" og kursmålet fra 10.368 kr. til 12.120 kr., fremgår det af Bloomberg News. Det indikerer et potentiale på 32 pct. i forhold til mandagens lukkekurs på 9160 kr.

I tirsdagens aviser er der fortsat fokus på Danske Bank og skandalesagerne med hvidvask gennem bankens estiske filial og sagen med forkerte opkrævninger fra inkassokunder.

Danske Bank-aktien faldt mandag med 2,9 pct. til 82 kr. efter en dag, hvor der generelt var pres på bankerne i både Europa og USA efter offentliggørelsen af nye dokumenter om hvidvask, som har ramt mange af de store banker.

KURSMÅL FOR DSV LØFTET

Der er analysenyt om DSV Panalpina, som hos det svenske finanshus SEB har fået hævet sit kursmål for med 10 pct. til 1100 kr. fra 1000 kr. Det viser data fra Bloomberg News.

Finanshuset gentager i samme ombæring den positive anbefaling "køb". DSV Panalpina-aktien lukkede mandag med et fald på 0,7 pct. i 982,20 kr.

Markedsdeltagerne kan tirsdag se frem til regnskab fra Flügger, som kommer med tal for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21. Malervarekoncernen opjusterede allerede i starten af august sine forventningerne til regnskabsåret, efter at covid-19-pandemien satte ekstra skub i gør-det-selv-arbejdet hos mange.

Flügger venter forud for regnskabet et driftsresultat, EBIT, på 130-150 mio. kr. og en omsætning på "mere end" 2 mia. kr. Mandag steg Flügger 0,5 pct. til 370 kr. i det ellers sure marked, efter at aktien tidligere har vist sig modstandsdygtig i et marked præget af pandemi.

RENTEMØDE I SVERIGE OG TALE AF POWELL

Dagen byder også på rentemøde i Sverige, hvor det ventes, at Riksbanken fastholder styringsrenten på 0 pct. og lader rentebanen forblive uændret.

- Desuden er det i dag værd at holde et vågent øje med chefen for den amerikanske centralbank Jerome Powells tale i Repræsentanternes Hus. Her udlægger Powell den økonomiske situation og vil formentlig fokusere på nødvendigheden af yderligere finanspengepolitiske tiltag for at fastholde opsvinget i den amerikanske økonomi.

- Desværre for Powell er der dog ikke meget, han kan gøre ved det, da de politiske magtkampe få måneder før præsidentvalget tilsyneladende har bremset enhver mulighed for nye hjælpepakker til den trængte økonomi, skriver Jan Størup Nielsen.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder