Aktier/tendens: Nye fald i sigte med fokus på ISS, NKT og SAS

Udgivet den 26-02-2020  |  kl. 08:34  |  

Der er tirsdag udsigt til endnu en dag i rødt på det danske aktiemarked, idet investorerne tirsdag aften fortsatte med at sælge aktier i USA med amerikanske indeksfald omkring 3 pct., og frygten for coronavirusset er ikke aftaget i løbet af natten.

På den danske scene er opmærksomheden rettet mod regnskabet fra ISS, der leverer stort set som ventet. Yderligere er fokus også på regnskaberne fra NKT og SAS samt på Sydbank, der leveres senere onsdag.

De amerikanske aktieindeksfutures ligger onsdag morgen med stigninger op til 0,2 pct., men det tyske Dax-indeks ligger til at åbne med fald på cirka 1,1 pct. efter tirsdagens nedtur på 1,9 pct.

Det toneangivende danske C25-indeks lukkede tirsdag 1,8 pct. lavere i 1286,20. Det kom oven i mandagens nedtur på 3,8 pct., der var det største endagsfald, siden indekset blev skabt i slutningen af 2016.

ISS LEVERER STORT SET SOM VENTET

Servicekoncernen ISS nåede i 2019 en omsætning på linje med analytikernes forventning. Det fremgår af selskabets regnskab for perioden, der er offentliggjort onsdag morgen.

Den organiske vækst endte på 7,1 pct., hvilket var en spids over analytikernes estimat på 7 pct. I 2018 var væksten på 3,9 pct. Driftsindtjeningen før særlige poster faldt i 2019 til 3290 mio. kr. fra 3698 mio. kr. året før. Her ventede analytikerne 3321 mio. kr.

ISS forventer i 2020 en organisk vækst på over 4 pct. og en driftsmargin på over 4,5 pct.

Der er ikke indregnet finansielle konsekvenser af det malwareangreb, selskabet fortalte om i sidste uge, og det kinesiske udbrud af coronavirus i forventningerne. Malwareangrebet ventes dog at få konsekvenser for 2020, lyder det i regnskabet.

ISS-aktien lukkede tirsdag med et minus på 0,5 pct. i 150,50 kr.

NKT LEVERER LIDT TIL DEN SVAGE SIDE

NKT kom dårligere ud af fjerde kvartal end ventet resultatmæssigt i koncernens største del - kabelforretningen. Mens NKT Photonics klarede sig bedre end ventet. 2019 forløb ikke som NKT havde håbet, men ordreindgangen giver anledning til optimisme, er meldingerne fra administrerende direktør Alexander Kara.

NKT's kabelforretning leverede i fjerde kvartal en forbedring i de operationelle driftsresultat, EBITDA, til 1,2 mio. euro fra et minus på 8,4 mio. euro året før. Her ventede analytikerne et overskud på 3,0 mio. euro.

NKT-aktien lukkede tirsdag med et fald på 3,5 pct. i 154 kr.

SAS har onsdag morgen også leveret sit regnskab for det forskudte første kvartal, hvor luftfartsselskabet gentager prognoserne, men forventningerne tager nu højde for en begrænset effekt af coronavirus-udbruddet. SAS vurderer, at corona-aflysningerne til Kina kommer til at koste 200 mio. svenske kr.

SAS opnåede i første kvartal et ordinært nettounderskud på 861 mio. svenske kr. Ifølge estimater leveret til Bloomberg var der ventet et ordinært nettounderskud på 660 mio. svenske kr.

SAS-aktien tabte tirsdag 3,3 pct. til 8,54 kr.

NY CEO I TCM

TCM Group, der blandt andet står bag Svane Køkkenet, har aflagt årsregnskab, hvor omsætningen steg organisk med 11,9 pct., og den justerede EBITDA-indjening endte 9,1 pct. højere. Omsætningsvæksten ventes i 2020 at blive på 3-7 pct.

TCM Group meddeler onsdag morgen også, at koncernchef Ole Lund Andersen fratræder, samt at Torben Paulin, der er chef i lampevirksomheden Frandsen Group, tiltræder den 1. marts i år.

TCM Group-aktien faldt tirsdag med 0,4 pct. til 137 kr.

Jyske Bank har i kølvandet af tirsdagens regnskab fået sænket anbefalingen af svenske SEB til "sælg" fra "hold". Kursmålet er samtidig blevet sat ned med 12 kr. til 242 kr., viser data fra Bloomberg News. Jyske Bank-aktien faldt tirsdag med 2,9 pct. til 263,60 kr.

Onsdagen byder også på regnskaber fra blandt andet Sydbank, der tirsdag faldt med 2,4 pct. til 153,20 kr., samt Per Aarsleff, som tirsdag smed 2,2 pct. til 202,50 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder