Aktier/tendens: Stigninger i sigte med fokus på Genmab, Tryg og B&O

Udgivet den 03-06-2020  |  kl. 08:16  |  

Optimismen har fortsat et godt tag i markedsdeltagerne, og onsdag er der udsigt til fortsatte stigninger i Danmark, efter at tirsdagen bød på solide stigninger til de cykliske aktier i C25-indekset, der sluttede med en stigning på 0,4 pct. i 1331,65.

Den tyske DAX-future ligger onsdag morgen med en stigning på 1,5 pct., og de amerikanske aktieindeksfutures peger også op med 0,4-0,5 pct., idet investorerne blandt andet hæfter sig ved positive økonomiske data fra Kina, der bekræfter, at genåbningen medfører opsving i økonomien.

På den danske scene vil fokus blandt andet være på Genmab og Tryg samt den pressede elektronikkoncern B&O, der søger aktionærernes godkendelse til en kapitalrejsning på godt 400 mio. kr. på dagens generalforsamling.

GENMAB FÅR FORLÆNGET GODKENDELSESPROCES AF FDA OG LØFTET KURSMÅL

De amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA), har forlænget godkendelsesprocessen for Ofatumumab til behandling af voksne patienter med multipel sklerose med tilbagefald, RMS.

Det oplyste Genmabs partner, schweiziske Novartis, tirsdag aften.

Yderligere har Genmab fået løftet kursmålet til 2150 kr. fra 1700 kr. af det britiske finanshus Barclays.

Anbefalingen er fortsat "overvægt", viser data fra Bloomberg News.

Genmab-aktien faldt 3,7 pct. tirsdag til 1984,50 kr., men siden årets start har aktien oplevet en fremgang på 34 pct.

Tryg får løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af Nordea.

Det viser data fra Bloomberg News.

Finanshuset giver ved samme lejlighed aktien et kursmål på 210 kr. Storbanken har ikke haft et kursmål for aktien, mens anbefalingen har været "hold".

Tryg-aktien steg tirsdag med 1,0 pct. til 189,60 kr.

Nordea har fået lagt lidt ekstra til kursmålet hos finanshuset Berenberg.

Kursmålet for storbankens aktie er skruet op til 51,51 kr. fra 46,02 kr. Anbefalingen er fortsat "køb", viser data fra Bloomberg News.

Nordea-aktien steg 6,3 pct. til 48,01 kr. tirsdag, men siden nytår er den bakket med næsten 12 pct.

B&O VIL SÆLGE AKTIER FOR 409 MIO. KR.

Bang & Olufsen (B&O) vil onsdagens ekstraordinære generalforsamling bede aktionærerne om at godkende en nedsættelse af aktiekapitalen samt gennemførelsen af en fortegningsemission med et ventet bruttoprovenu på 409 mio. kr.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen tirsdag aften.

Kapitalnedsættelsen vil ske ved at sænke den nominelle værdi per aktie fra 10 kr. til 5 kr., og dermed halveres den nominelle aktiekapital til godt 204,6 mio. kr.

B&O's aktie steg tirsdag med 2,5 pct. til kurs 25 kr.

De cykliske aktier vil fortsat være i fokus efter tirsdagens solide stigninger, hvor Mærsk-aktierne havde god vind i sejlene med en stigning på 6,8 pct. til 6992 kr. for B-aktien, og FLSmidth-aktien steg med 4,8 pct. til 191,25 kr.

Danske Bank var tirsdag også godt kørende med en stigning på 5,5 pct. til 87,56 kr., og Pandora-aktien endte 5,2 pct. højere i 351,10 kr.

Modsat hang de defensive aktier i bremsen tirsdag, hvor Coloplast-aktien tabte 3,7 pct. til 1083,50 kr., og Chr. Hansen-aktien faldt med 3,0 pct. til 630 kr.

/ritzau/FINANS

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Relaterede nyheder