Aktier/tendens: Udsigt til småsur nyhedsstille dag med fokus på GN og Demant

Udgivet den 16-10-2024  |  kl. 08:19  |  
Pandora

Der er onsdag udsigt til stille småsur dag på aktiemarkedet, hvor skemasatte nyheder absolut ikke står i kø, og mange markedsdeltagere holder efterårsferie.

Et negativt amerikansk aktiemarked tirsdag og overvejende negative asiatiske markeder samt fald i den tyske DAX-aktiefuture peger på en negativ åbning.

De danske eliteindeks, C25, endte tirsdag i rødt med et fald på 0,7 pct. til 1930,40. Tunge fald i aktier som DSV med et fald på 0,5 pct. og Novo Nordisk, der tabte 2,7 pct., trak godt ned.

Demant og GN få opmærksomhed, mens investorer og analytikere følger med på sidelinjen, når den europæiske høreapparatorganisation, EUHA, onsdag slår dørene op for tre dages høreapparatmesse i Hannover.

Lidt opmærksomhed kan også tilfalde Nordea, der er regnskabsaktuel torsdag. Og Pandora, der kan blive ramt af skidt nyt fra luksusselskabet LVMH.

MESSEFOKUS PÅ GN OG DEMANT

De to børsnoterede høreapparatselskaber, GN og Demant, vil de kommende dage være i fokus i forbindelse med EUHA's årlige høreapparatkongres- og messe, der afholdes i Hannover i Tyskland fra onsdag til fredag i denne uge.

Demant steg 2,3 pct. til 270,20 kr. tirsdag, men GN faldt 0,5 pct. til 136,50 kr.

Vestas, der faldt 4,8 pct. tirsdag til 125,65 kr., ventes fortsat i fokus efter en svær tirsdag. En sænket anbefaling fra Redburn og nyheden om, at den kinesiske konkurrent Goldwind havde vundet en ordre til et projekt i Italien pressede tirsdag den danske vindmølleaktie, der i det hele taget har haft det svært i flere måneder. I slutningen af maj var Vestas' aktie kortvarigt over 200 kr.

KONKURRENTNYT TIL BRYGGERIERNE

De to store børsnoterede bryggerier, Carlsberg og Unibrew, kan få opmærksomhed i forbindelse med, at den finske drikkevareproducent Olvi, der blandt andet ejer bryggeriet Vestfyen i Assens, onsdag morgen kommer med sine tal for tredje kvartal. På det finske marked er Olvi, der tidligere på ugen løftede sine forventninger til hele regnskabsåret, et af de største bryggerier, og det konkurrerer blandt andet med Royal Unibrew-ejede Hartwall og Carlsberg-ejede Sinebrychoff.

Carlsberg faldt 0,3 pct. tirsdag til 784,00 kr. mens Royal Unibrew steg 1,5 pct. til 551,00 kr.

PANDORA

Selvom Pandora langt fra kan sammenlignes med det franske luksusvareselskab LVMH, kan tirsdagens skuffende regnskab fra LVHM påvirke Pandora.

LVMH-regnskabet viste, at koncernen så en tilbagegang i omsætningen for kvartalet på 3 pct. Her var der ventet en fremgang på 1 pct. Et fald, der i store træk skal tilskrives den svage kinesiske efterspørgsel. Pandora er dog ikke specielt store i Kina.

Pandora-aktien faldt tirsdag 0,1 pct. til 1063 kr.

NORDEA REGNSKABSAKTUEL TORSDAG

Nordea er regnskabsaktuel med regnskabet for tredje kvartal torsdag, og det kan give lidt opmærksomhed i aktien allerede onsdag. Regnskabet ventes overordnet set at vise stærk indtjening, som dog ventes lavere i kvartalet end i det tilsvarende sidste år.

Resultatet ventes blandt andet negativt påvirket af en ekstraordinær udgift til et hvidvaskforlig i USA på 32 mio. euro, men også øgede omkostninger i øvrigt og større nedskrivninger trækker ned.

Nordea-aktien steg 0,6 pct. til 77,86 kr. tirsdag.

.\\˙ MarketWire

Claus Mikkelsen

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯