Asien: Kun kinesiske stimuli står imod kursfald i hele regionen

Udgivet den 16-10-2024  |  kl. 06:58  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelle kursfald onsdag, hvor kun de kinesiske aktieinvestorer bryder den overordnede negative indstilling.

Skuffende indtjening hos Europas største tech-firma ASML trækker chip-aktierne rundt i manegen, mens en svag udvikling hos den franske luksusgigant LVMH klart indikerer, at efterspørgslen efter luksusvarer i Kina fortsat viger, hvilket svækker noget af den entusiasme, der er bygget op omkring Kina efter meldinger om massive stimuli, der dog fortsat endnu ikke er sat i værk.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan falder 0,3 pct.

De amerikanske indeksfutures svinger tæt om nul, og ved 6-tiden indikeres en stigning i det brede marked på under 0,1 pct., når markedet åbner i New York senere på dagen.

De kinesiske aktier på fastlandet ligger blandede, da investorerne fortsat afventer konkrete detaljer om regeringens stimulusplaner. Aktierne i Hongkong er til gengæld positive i forventning om, at torsdagens regeringsbriefing med fokus på den kriseramte ejendomssektor vil blive en stabiliserende faktor for hele markedet.

- Vi mener, at investorer bør se de politiske meddelelser som en integreret plan snarere end isolerede budskaber - det politiske omdrejningspunkt ser meget ud til at være kommet for at blive, vurderer strateg Steven Sun fra HSBC i et notat ifølge Reuters.

CSI 300-indekset falder 0,2 pct., mens Shanghai Composite ligger med en stigning på 0,4 pct., og Hong Kongs Hang Seng-indeks øger 0,9 pct.

I Tokyo breder et generelt mismod sig på de finansielle markeder.

Nikkei-indekset dropper 2,1 pct., og Topix-indekset falder 1,1 pct.

Den skuffende indtjening hos ASML, hvis kunder omfatter AI-chipproducenten TSMC, logikchipproducenterne Intel og Samsung samt chipspecialisterne Micron og SK Hynix, rammer aktierne i Seoul og Taipei.

Kospi-indekset viger 0,6 pct., og Taiex-indekset falder 0,3 pct., mens Singapores Strait Times-indeks er blandt de får positive markeder med et plus på 0,4 pct.

Sydneys ASX-indeks står til at lukke med et tab på 0,3 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -1,8
Topix -1,1
Hongkongs Hang Seng +0,9
China Shanghai Composite +0,4
China CSI 300 -0,2
Taiwan Taiex -0,3
Sydkoreas Kospi -0,6
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,4
Sydney ASX 200 -0,3

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯