Aktier/tendens: Zealand Pharma i centrum efter vægttabsnyt i afventende marked

Udgivet den 21-06-2024  |  kl. 07:55  |  

Zealand Pharma står umiddelbart overfor et pænt løft i aktiekursen efter positive forsøgsdata, når aktiehandlen starter fredag morgen. Og Goldman Sachs har allerede været ude at hæve kursmålet markant.

Mærsk kan også få fokus efter et lavere kursmål - og ratetal fra Kina fra morgenstunden.

Samlet peger det på en dag, hvor også nøgletal er i fokus:

- Dagens vigtigste begivenhed bliver offentliggørelsen af de nye PMI-tal for euroområdet for juni. Som det ses af dagens graf er aktivitetsindikatorerne for euroområdet steget igennem 2024. Det gælder både for fremstilling- og servicesektoren og peger derfor i retning af bedre tider for virksomhederne over en bred kam, skriver Jan Strørup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, i en morgenkommentar.

Ser man på futures for det tyske Dax-indeks, starter dagen med et plus - og også Wall Street indikeres at åbne positivt senere på dagen.

Torsdag endte eliteindekset samlet 1,0 pct. højere i 1984,32, og det ligger dermed til et samlet plus for ugen, da indekset sluttede i 1967,76 sidste fredag.

DAGENS FEDMENYT FRA ZEALAND

Zealand Pharma kunne torsdag aften fortælle om positive resultater med midlet Petrelintid i et fase 1b-studie. Og Zealands topchef, Adam Steensberg, gik da heller ikke af vejen for at kalde det "vanvittigt gode data."

Patienter i studiet viste i gennemsnit et vægttab på 8,6 pct. med en høj ugentlig dosis af Petrelintid over en periode på 16 uger. Til sammenligning oplevede patienter, der tog placebo, et vægttab på 1,7 pct.

Ifølge Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, er det ikke utænkeligt, at aktien stiger op mod 10 pct., selv om kursen allerede er vokset meget i år.

- Aktien er steget meget, men fedme er så varmt et emne og så stort og stigende et marked forventningsmæssigt, at der er gode udsigter til en større kursstigning i dag. 10 pct. vil være meget. Det vil bringe aktien tæt på "all-time-high". Det er ikke givet, at det sker, men heller ikke helt umuligt, skriver Per Hansen i en kommentar.

Der er tale om foreløbige studiedata. Det endelige studie ventes offentliggjort ved en videnskabelig konference senere på året. Zealand Pharma planlægger endvidere at sætte skub i den kliniske udvikling af Petrelintid med henblik på et indlede et fase 2b-studie i andet halvår af 2024.

Goldman Sachs har tilsyneladende allerede indregnet de nye data i kursmålet, for den amerikansk storbank sætter nu kursmålet til 1013 kr. mod tidligere 872 kr.. Anbefalingen fastholdes ikke overraskende på "køb".

Zealand-aktien sluttede torsdagens danske aktiehandel med et fald på 1,7 pct. til 647 kr.

For at blive lidt i samme branche satte Novo Nordisk rekord torsdag med et plus på 1,0 pct. til 993,80 kr.

MÆRSK FÅR SNITTET KURSMÅL

Mærsk har fået skåret sit kursmål til 11.700 kr. fra 12.600 kr. hos svenske SEB, så det nu ligger snert op ad den seneste børskurs. Anbefalingen er uændret "hold", viser data fra Bloomberg News.

Investorerne kan ligeledes forholde sig til rederikoncernens asiatiske konkurrenter inden for containertransport, hvor kurserne ligger i overvejende positivt vande. Og dagens ratetal fra det kinesiske, SCFI, kan også tiltrække sig opmærksomhed fredag morgen.

Allerede torsdag kom der ratenyt. I den seneste uge er stigningen på 7 pct. til 5117 dollar for en 40-fods container i det overordnede indeks i World Container Index (WCI), der opgøres af konsulenthuset Drewry. Dermed er raterne 233 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år, noterer Drewry.

Mærsks B-aktie steg torsdag med 1,8 pct. til 11.745 kr.

Smykkeaktien Pandora viste også gode takter med et plus på 2,3 pct. til 1077,50 kr., efter at den siden medio maj er faldet fra omkring 1170 kr.

Og Novonesis fortsatte desuden frem, efter at ingredienskoncernen tidligere på ugen løftede forventningerne til 2024 og holdt kapitalmarkedsdag i London. Torsdag steg aktien 2,7 pct. til 442,70 kr., og i den forløbne uge er den nu steget 10 pct.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Preview❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder