Aktier/åbning: Zealand tager tigerspring på data - Carlsberg i bund på floppet tilbud

Udgivet den 21-06-2024  |  kl. 09:19  |  
Arkiv: Foto

Fredag kan ingen holde trit med Zealand Pharma, der er kommet med positive forsøgsdata, og flere analysehuse har da også været ude at hæve kursmålene efterfølgende - helt i tråd med aktieplusset.

Modsat går det for Carlsberg, efter den britiske læskedrikproducent Britvic har afvist et købstilbud fra det danske bryggeri.

Samlet stiger C25 med 0,1 pct. til 1987,03. Dermed ligger indekset til et samlet plus for ugen, da indekset sluttede i 1967,76 sidste fredag.

Udover selskabsnyt peger det også på en dag, hvor også nøgletal er i fokus:

- Dagens vigtigste begivenhed bliver offentliggørelsen af de nye PMI-tal for euroområdet for juni. Som det ses af dagens graf er aktivitetsindikatorerne for euroområdet steget igennem 2024. Det gælder både for fremstilling- og servicesektoren og peger derfor i retning af bedre tider for virksomhederne over en bred kam, skriver Jan Strørup Nielsen, chefanalytiker i Nordea, i en morgenkommentar.

DAGENS FEDMENYT FRA ZEALAND

Zealand Pharma stiger 25,5 pct. til 815 kr. i den indledende handel, efter at aktien var i åbningsauktion.

Biotekselskabet kunne torsdag aften fortælle om positive resultater med midlet Petrelintid i et fase 1b-studie. Og Zealands topchef, Adam Steensberg, gik da heller ikke af vejen for at kalde det "vanvittigt gode data."

Patienter i studiet viste i gennemsnit et vægttab på 8,6 pct. med en høj ugentlig dosis af Petrelintid over en periode på 16 uger. Til sammenligning oplevede patienter, der tog placebo, et vægttab på 1,7 pct.

Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet, bemærker, at kursen allerede er vokset meget i år.

- Aktien er steget meget, men fedme er så varmt et emne og så stort og stigende et marked forventningsmæssigt, at der er gode udsigter til en større kursstigning i dag. Det vil bringe aktien tæt på "all-time-high", skriver Per Hansen i en kommentar.

Der er tale om foreløbige studiedata. Det endelige studie ventes offentliggjort ved en videnskabelig konference senere på året. Zealand Pharma planlægger endvidere at sætte skub i den kliniske udvikling af Petrelintid med henblik på et indlede et fase 2b-studie i andet halvår af 2024.

Goldman Sachs har tilsyneladende allerede indregnet de nye data i kursmålet, for den amerikansk storbank sætter nu kursmålet til 1013 kr. mod tidligere 872 kr.. Anbefalingen fastholdes ikke overraskende på "køb".

Også Kempen har skruet op for potentialet til et kursmål på 960 kr. fra 840 kr. samt gentaget købsanbefalingen.

CARLSBERG FÅR KURV

De britiske læskedrikproducent Britvic har sagt nej tak til et opkøbstilbud fra Carlsberg.

Buddet lød på 1250 pence per aktie, mens det danske bryggeri også tidligere har afvist et bud på 1200 pence per aktie, fremgår det af Bloomberg News.

Ifølge Britvic værdisætter buddet selskabet alt for lavt. Det britiske selskab havde inden dagens kursplus på omkring 15 pct. en markedsværdi omkring de 22 mia. kr.

Carlsberg falder 4,9 pct. til 901,20 kr.

MÆRSK FÅR SNITTET KURSMÅL

Mærsk har fået skåret sit kursmål til 11.700 kr. fra 12.600 kr. hos svenske SEB, så det nu ligger snert op ad den seneste børskurs. Anbefalingen er uændret "hold", viser data fra Bloomberg News.

Investorerne kan ligeledes se, at dagens ratetal fra det kinesiske, SCFI, stige med 2,9 pct.

Mærsks B-aktie ligger 0,5 pct. højere i 11.800 kr. i de første handler.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Danmark❯  Market Open❯  Shares❯ 

Seneste nyheder